Ikoniska Campari gästar Eataly Stockholm

Foto: Annika Berglund

Inget annat varumärke är så förknippat med det pulserande italienska bar- och citylivet som Campari. Det var Gaspare Campari som skapade den bitterljuva aperitifen i mitten av 1860-talet och receptet har hållits hemligt sedan dess. Märket är ett av världens mest kända och älskas numera i över 190 länder där den skänker stil, klass och elegans till drinkar och aperitifer. Nu tar Campari plats på Eataly med en unik specialbyggd bar på balkongen i La Piazza, i hjärtat av lokalen.

Med start från imorgon lördag, 13 oktober tar Campari över balkongen på Eataly Stockholm och lanserar en Campari Red Bar där det serveras drinkar baserade på den rubinröda drycken under en månads tid. Baren har öppet onsdag till söndag, 17.00 till midnatt (söndagar till 22.00) och ändrar karaktär under veckans olika dagar med gästspel och överraskningar av olika slag.

– Här kan du blicka ut över den fantastiska lokalen och göra en tidsresa från tidigt 1900-tal med en klassisk negroni till någon av våra nyskapade cocktails där vi låter Campari möta moderna smaker i nya spännande tappningar, säger Daniel Bengtsdahl, brand manager på Campari.

Tanken bakom Eataly är enkel. En plats med alla italienska delikatesser under ett och samma tak där du kan äta, handla och lära. Just lärandet är en viktig hörnsten i Eatalys filosofi och även det som gör det unikt som matmarknad. Under Camparis gästspel på Eataly erbjuds därför också kurser i drinkblandning i La Scuola för de som vill ta sitt kunnande vidare till nästa steg. Den 24 och 31 oktober kan den nyfikne lära sig mer om italienska cocktails i klasser ledda av Fredrik Löwenhamn, brand ambassador, Campari.

Se mer information på www.eataly.se/kurser

Foto: Annika Berglund

Eataly öppnade tidigare i år i den före detta biografen Röda Kvarns lokaler på Biblioteksgatan i centrala Stockholm. Eataly Stockholm omfattar närmare 3000 kvm saluhall, restauranger, barer, café och skola. Eataly är dedikerat till att äta, handla och lära, helt i andan av företagets motto ”ät bättre, lev bättre”.

Entreprenören och visionären Oscar Farinetti grundade Eataly i Turin, Italien 2007. Hans filosofi ”Äta, handla, lära” är fortfarande hörnstenar i Eatalys verksamhet. Varje saluhall är unik och bjuder in dig till att smaka på den italienska matkulturen i både restaurangerna och i de olika färskvarudiskarna.

Foto: Annika Berglund

Den 3000 kvm stora saluhallen har tre restauranger som erbjuder en autentisk italiensk matupplevelse. Allt från napolitansk pizza till handgjord pasta och en rad olika traditionella rätter som alltid är lagade med de färskaste ingredienser. Självklart finns en italiensk kaffebar och för de som gillar sötsaker även en choklad- och glassbar.

Foto: Annika Berglund

Saluhallen inkluderar närmare 1000 italienska produkter, allt från pasta och såser till olivoljor, valda med omsorg och med hänsyn till råvaror och tillverkningsprocesser.Allt Eatalys bröd bakas dagligen på plats i den specialbyggda vedeldade ugnen. Likaså finns ett stort utbud av italienska ostar och charkuteriprodukter, en kött- och fiskdisk, en fisk- och skaldjursbar, en mozzarellabar samt frukt och grönsaker. Därutöver bland annat ett lokalt urval av mejeriprodukter för att ge en komplett shoppingupplevelse.

Foto: Annika Berglund

På Eataly finns även en ”La Scuola” som erbjuder en möjlighet att lära sig mer om italiensk matkultur i kurser och evenemang som hålls för såväl barn som vuxna. Allt enligt företagets motto ”mer kunskap, mer njutning”.

Enligt Eatalys tradition är alla saluhallar runt om i världen dedikerade till ett immateriellt värde. Eataly Stockholm är tillägnat broar. När grundaren Oscar Farinetti först besökte Stockholm, slogs han av allt vatten som omgärdar staden och framför allt broarna som binder den samman.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *