Ikoniska Tiffany & Co satsar nu även på den manliga marknaden

tiffany & co för män

Det råder ingen tvekan om vilket företag som är det stora samtalsämnet inför denna jul. För snart en månad sedan lanserade Tiffany & Co en julkalender för drygt en miljon kronor. Sedan kom utökade man utbudet med en schackbräda för drygt 700.000 kronor.

Som allra nyaste lansering har Tiffany & Co. nu också kommit ut med ett biljardbord som kostar 911.000 kronor. Speciellt de senaste två lanseringarna verkar vara ett en strategisk inriktning på lyxmarknaden för män, en satsning som började redan i oktober när man kom ut med sin första smyckeslinje för män.

Schackbrädan från Tiffany & Co.
Tiffany & Co för män schackbräda
Schackpjäserna i silver och 24k guld.
lyxigt biljardbord för män
Nylanserade biljardbordet i Tiffany & Co:s kännspaka turkosa färg.

Tiffany & Co. grundades av Charles Lewis Tiffany och Teddy Young i New York 1837 på nedre Manhattan. Till en början var det handel med diverse produkter och kontorsmateriel som gällde och företaget gav bland annat ut en katalog för postorderhandel, the Blue Book. Namnet förkortades till Tiffany & Co. år 1853 när Charles Tiffany tog över som ensam ägare och inriktade verksamheten mot juvelerare.

Sedan 1940 har Tiffany and Co.’s legat på hörnet Fifth Avenue och 57th Street i Midtown på Manhattan. Verksamheten finns även på 60 andra butiker i USA och över 100 butiker i andra länder. Historiskt sett är det smycken till kvinnor som företaget blivit mest känt för, något som bland annat filmklassikern Breakfast at Tiffany’s från 1961 med Audrey Hepburn i huvudrollen bidrog med.

breakfast at tiffany's
Audrey Hepburn i filmen Breakfast at Tiffany’s.

I 1837® Makers’ collection för män från Tiffany & Co finns främst högklassiga produkter i silver, men också några i guld.

Penna i silver från kollektionen.

Allt kommer naturligtvis inpacketerat i Tiffany & Co:s ikoniska turkosa färg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *