Imorgon öppnar japanska MUJI sin största butik i Europa på Åhléns City

muji öppnar i stockholm

Som vi redan tidigare kunnat berätta öppnar den japanska detaljhandelskedjan MUJI sin första flaggskeppsbutik i Sverige imorgon fredag 16 augusti. Det sker på plan 4 på Åhléns City. Butiken är kedjans största i Europa och öppnar för allmänheten klockan 09:30.

Öppningsdagen firas med en pop-up farmers market tillsammans med jordbruksskolan Vackstanäs, gratis gåvor och specialerbjudanden i butiken. De 200 första kunderna får dessutom en goodiebag.

Den nya 1 216 m2 stora flaggskeppsbutiken ligger i Åhléns City tar över hela fjärde våningen. Här finns produkter från alla MUJI:s produktsegment och några av de nya produktsegmenten för Sverige är möbler, sängkläder, textilier och belysning. Även modesegmentet kommer att breddas.

Den nya flaggskeppsbutiken är delvis gjord av virke från en 100 år gammal, och övergiven, ladugård i Järvsö i Dalarna. Den nya flaggskeppsbutiken kommer även inkludera tjänster som inredningsrådgivare, stylingrådgivare, smakrådgivare och broderi. 

I och med öppnandet av MUJI:s nya flaggskeppsbutik på Åhléns City kommer MUJI för första gången att presentera produkter från alla sina olika produktsegment för den svenska marknaden. Inom modesegmentet kommer MUJI till exempel att introducera MUJI Walker Active Wear, vilket är en kollektion med svettabsorberande och snabbtorkande egenskaper.

 MUJI kommer också introducera kollektionen One All, vilken bygger på konceptet att en storlek passar alla kvinnor i alla situationer. MUJI kommer också utöka sitt utbud av skor och erbjuda hela det europeiska sortimentet.

De kommer även erbjuda ett större sortiment av barnkläder och accessoarer för barn, detta inkluderar överdelar, underdelar, underkläder, skor och väskor. Även hudvårdssegmentet kommer att förlängas, här fokuserar MUJI på att skapa produkter som är skonsamma mot huden och använder sig av naturligt vatten vid tillverkningen.

MUJI är välkända i världen för sina förvaringsenheter, vilket också är ett segment som kommer att utökas i och med den nya flaggskeppsbutiken, där MUJI kommer fokusera på lagringsenheter producerade med naturmaterial. Hushållsvaror är en stor del av MUJI:s produkter, med produkter som väggmöbler, sängkläder, mattor, kuddar, belysning och hushållsapparater, som nu kommer att introduceras och vara en stor del av det nya produktsegmentet.

För att fira den stora öppningen kommer butiken ha specialerbjudanden som är tillgängliga mellan den 16-19  och den 23-25 augusti och utvalda presentartiklar under öppningsdagen (mer info nedan).

Öppningserbjudanden 16-19 augusti: Resväska – 30% rabatt, Kortärmad t-shirt – köp en få en på köpet, Jinbei + pyjamas – 30% rabatt, T-shirt med tryck för barn – 30% rabatt, Återvunnet garn – 30% rabatt, Återvunna bomullssockor – 30 SEK, All akryl – 30% rabatt, Aroma Diffuser – 30% rabatt, Essentiella oljor – 30% rabatt, Sittpuff – 30% rabatt, Snacks – 30% rabatt

Det traditionella japanska plagget Jinbei.

Den 16 augusti kommer MUJI att lansera deras svenska e-handels hemsida på www.muji.com/se/ 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *