Important Timepieces – auktion 16 maj

Efter en lyckad premiärauktion i höstas blev Bukowskis ”Important Timepieces” genom en enda auktion, den mest framgångsrika klockauktionen i Skandinavien. Den kommande auktionen liksom den första, symboliseras av unika och av Bukowskis framstående specialister Mikael Wallhagen och Tony Frank, noggrant utvalda samlarobjekt.

Det högsta slutpriset på vår premiärauktion, 1 286 000kr, för en Rolex, Paul Newmans Daytona, visar på en enorm efterfrågan på klockor av kvalitet. Det har varit en mycket stark prisutveckling de senaste fem åren när det kommer till klockor och vi ser inga tecken på att det ska förändras inom en snar framtid, säger Mikael Wallhagen

Mikael Wallhagen, specialist på klockor vid Bukowskis.

Fokus ligger på åtråvärda samlarobjekt och unika vintage exemplar och Bukowskis kan redan nu presentera en eftertraktad Rolex Cosmograph, med ett utrop på 380 000kr. Andra höjdpunkter som ingår i auktionen är en Heuer Autavia med ett utrop på 90 000kr samt en Rolex Submariner med ett utrop på 100 000kr, båda fina exempel på vilken nivå auktionen håller.

– Jag ser mycket fram emot vår auktion ”Important Timepieces”, då samlare från hela världen kommer till Stockholm för att delta och umgås med andra samlare och specialister på klockor. Att få följa en klocka hela vägen, från att vi får in den och värderar den till att en ny kund tar klockan med sig hem efter auktionen, det är en ynnest och alltid lika spännande, säger Tony Frank

Tony Frank, specialist på klockor vid Bukowskis.

Visningen började igår på Berzelii Park 1 i Stockholm och pågår fram till måndagen 15 maj. Fullständig katalog finns på följande länk. Auktionen äger rum på Arsenalsgatan 2 i Stockholm 16 maj.

Några av höjdpunkterna från kommande auktion:

Rolex Cosmograph – Utrop 380 000 kr

Rolex Submariner – Utrop 100 000 kr

Heuer Autavia – Utrop 90 000 kr

Blancpain, Villeret – Utrop 140 000 kr

Universal Geneve ”Big Eye” – Utrop 180 000 kr

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *