Inför Ostronets dag 7 september – Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

citadelle fransk gin lanseras i sverige

Citadelle Gin har producerats sedan 1996 i Frankrike. Under åren har den vunnit många ärofyllda priser och bland annat belönats med titeln “Världens bästa gin”. Nu kommer denna gin äntligen till Sverige.

Citadelle Gin lanseras nu som beställningsvara på Systembolaget i Sverige. Det är den franska producenten Maison Ferrand som står bakom ginen som producerats i Frankrike sedan 1996. En dryck som är perfekt för sensommarens Gin och Tonics eller varför inte tillsammans med ostron.

Citadelle har en rik smak som bygger på tre karaktärsdrag: enbär, citrus och kryddighet. Enbär är grund ingrediensen i Citadelle, citrusen är den kompletterande ingrediensen som lyfter enbäret och den kryddiga smaken från peppar, muskotnöt och kanel bjuder på en ny dimension.

– Gin är en spritdryck som är och fortsätter vara en av de mest populära i Sverige. Citadelle Gin har fått fantastisk fin uppmärksamhet internationellt och det känns otroligt kul att kunna lansera en sådan högkvalitativ gin i Sverige, säger Karl Wennberg, Spring Wine and Spirits.

Sedan Citadelle lanserades 1996 har ginen vunnit över 60 priser som exempelvis “Årets spritdryck” på 2017 World Spirit Awards samt “Världens bästa gin” och “Gin Grand Master” i London. Dryckens flaska har inte heller undgått uppmärksamhet då den vann första pris på Spirits Design Master 2017.

fransk gin världens bästa gin

I doften märks noter av färska blommor och citrus. Vid servering blir doften mer intensiv och örtliknande med tydlig karaktär från enbär och anis. Doften mjuknar sedan och kryddig kanel ger doften en ny dimension I gommen framträder enbäret igen och skapar en lång, yppig, kryddig smak.

Citadelle har artikelnummer 82468 på systembolaget och priset är 399 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *