Inred ditt hem med färg – några tips på vägen

att välja färg till hemmet

Färger spelar en oerhört viktig roll i våra liv. Inom heminredning är det speciellt viktigt eftersom val av färg helt kan förändra atmosfären i ett rum. Här ger vi dig tips på hur du hittar rätt färger till ditt hem.

Färger har en betydande effekt på vår sinnesstämning. Därför är det viktigt att du är noga med att välja färger enligt de känslor du vill få fram. Vill du frambringa en lugnande och harmonisk eller fräsch och uppiggande effekt i ett rum? Mycket beror på de färger du väljer och hur de samarbetar med ljussättningen och annan inredning.

Hjälp med att måla om hemma

Trots att vi vet hur viktigt det är med färger kan det vara en utmaning att inreda med färg. Det handlar inte endast om att hitta rätt färg, utan även om att beräkna färgåtgång och välja rätt utrustning.

Klint är ett nytt koncept som siktar på att göra det enklare och roligare att inreda med färg. De har provmålat hundratals kulörer och känt in dem i olika ljus och med olika möblemang. Det har resulterat i 58 nyanser i 12 färgfamiljer som för tillfället finns tillgängliga på sidan.

De provark som finns tillgängliga hos Klint är handmålade med riktig färg för 100% kulöråtergivning. Dessa kan du fästa direkt på väggen utan att det lämnar några fästrester. Du kan enkelt flytta dessa runt mellan olika vägar för att känna av färgen i olika ljus och med olika inredning.

Det finns även ett utmärkt färgberäkningsverktyg under respektive färg på deras hemsida. Det gör det betydligt enklare att beräkna hur mycket färg du faktiskt kommer att behöva när du målar om ett rum.

Tips för att inreda hemmet med färg

Vi har alla våra favoritfärger. Ofta finns också en idé om vilken färgskala som önskas innan vi påbörjar ett projekt med att måla om hemma. Problemet är ofta att det rum som skall målas om ofta kan få en helt annan atmosfär än den tänkta när färgen väl är på plats.

Hur ljust ett rum är kommer att ha stor påverkan på hur en färg upplevs. Det är också bevisat att det ligger i vår inbyggda karaktär och genetik hur vi reagerar på färg. I många fall kan det vara värt att experimentera med nya färger för att känna av stämningen.

I slutändan handlar det ändå om hur du själv trivs med färgen i olika rum. Det viktigaste tipset är att verkligen sätta tid på processen med att hitta rätt färg. Våga testa nya fräscha idéer för att se hur det passar. I många fall kommer du att bli överraskad hur mycket nya oväntade färgval kan påverka din sinnesstämning!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *