Inred hemmet med vintagedetaljer

snygg vintage inredning

Nyligen fick vi råd om hur man inreder ungkarlslyan av professor J.G. Wenzel. Idag har det blivit dags att ta det ett steg längre med inspiration gällande prydnadsföremål till hemmet.

Det är hos svenska Newport och deras avdelning Vintage Decor som man kan hitta några riktigt fina inredningsdetaljer i vintagestil för hemmet. Här finns modellbåtar i måtten 89x27x23 och klassiska bilar i ett aningen mindre format. Även modellflygplan och snygga skrivbordsdetaljer hittar man i utbudet.

Båtmärket Rivas modell Aquarama anses av många som den vackraste båt som någonsin byggts. På 1960-talet var denna slanka och eleganta Riva-båt en given accessoar för filmstjärnor, miljonärer och kungligheter när de levde livets glada dagar i Saint-Tropez och Monte Carlo.

Modellbåten Riva Aquarama Blue White är gjord av lyxigt läder i blått och vitt med detaljer i trä och metall.

Teknikintresserade entusiaster i början av 1930-talet älskade att tävla med dessa legendariska BB Korn bilar. Bilarna uppnådde otroliga hastigheter för sin tid, vilket inspirerade andra till att förbättra sina bilar. Grundaren av BB Korn Manufacturing Company, Barney Korn tillverkade flera bilmodeller som idag räknas som antikviteter och som når enorma belopp på auktioner.

Denna indy racer bil i aluminium är en kopia av en av 1930-talets mest kända modellbilar. Tillverkaren av originalet var de kända Dooling Brothers, som tillverkade runt 1000 modellbilar av Mercedes-Benz kända Silberpfeil. Dessa miniatyrbilar hade motorer som gjorde att de nådde höga hastigheter. Original är nu sällsynta samlarobjekt som når höga priser bland samlare. Miniatyrbilarna här är dock endast för dekorationssyfte.

En snygg jordglob hör hemma på varje skrivbord. Även småskaliga byggnadskonstruktioner kan tillföra det lilla extra till hemmet. Bland annat Michelangelo och Da Vinci skapade småskaliga modeller av byggnader för deras kungliga och påvliga kunder.

Det legendariska enmansplanet Spitfire lanserades år 1936. Planet blev känt för sitt försvar under slaget om Storbritannien 1940 och var ett av de viktigaste stridsflygplanen under andra världskriget. Idag är det en ikon bland entusiaster och samlare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *