Var en gentleman! Bjud på en soaré i gården!

inspiration gårdsfest

En äkta gentleman följer strikta koder inte bara när det kommer till klädsel utan även när det handlar om beteende. Artighet, ärlighet och värdighet är bland de tre principerna som en gentleman bör ha i åtanke oavsett vilken situation han befinner sig i. 

Att organisera en middagsbjudning tillhör inte ovanligheterna. Nu menar vi inte någon form av pampig tillställning där damerna bär långa aftonklänningar som i gamla filmer utan mer en elegant soaré som passar en gentleman. 

Vad ska du tänka på inför en sådan typ av tillställning? Det är relativt mycket. Om den hålls under sommaren är det en bra idé att ställa ut dina utemöbler och förbereda gården för en oförglömlig kväll. 

Gårdsfestens självklara komponenter

Utemöblerna är endast en av gårdens självklara komponenter när en soaré är i görningen. 

Tända ljus, vackra vita bordsdukar och mjuka dynor är tre andra måsten för att skapa den perfekta atmosfären. 

Maten står också i fokus. En sådan typ av bjudning bör ha eleganta och klassiska rätter på menyn. Små lax snittar kombinerade med italiensk mozzarella och färska tomater känns inte helt fel. Vinet ska vara väl kylt och en dyrare rosé kan ju passa utmärkt. 

Anpassa utemöblerna till husets interiör

Även om maten är viktig ska du absolut inte försumma möblernas betydelse. När det kommer till utemöblerna kan det vara en ypperlig idé att anpassa dem till resten av husets stil och inredning. 

Har du strävat efter att få en skandinavisk, minimalistisk känsla inomhus så är det den stilen som även ska gälla utomhus. Enkla trämöbler med kritvita dynor är det bästa alternativet. 

En mer sydländsk stil med röda mattor och mörkblåa nyanser inne i huset bådar för en likadan stil utomhus. Då bör du i stället satsa på utemöbler av metall med svarta eller mörkblåa dynor. Tänk vad vackert det kommer att bli! 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *