Inredningstips för den medvetne mannen

inredning för medvetna män

Vi män pratar väldigt sällan om inredning. I motsats till vad många tror finns det dock inget feminint med att inreda. I årtionden har män skapat några av de vackraste utrymmena i världen och det är hög tid att du gör ditt hem till ett av dem. Varje man med ett eget hem bör vara lika stolt över det som över sin bil eller sina kläder. Det kan vara en skrämmande uppgift, men här har vi tagit fram några nybörjartips hjälper dig på vägen.

Den medvetne mannen

Vi vill gärna framstå som världsmedvetna och kunniga inom de flesta områden. Inredning för den medvetne mannen handlar precis som alla andra områden om att vara nyfiken och ta till sig ny kunskap med öppet sinne. Om det inte finns ett naturligt intresse kan du inte genast förväntas vara duktig gällande inredning. Därför är det bra att ta till sig några enkla knep och efterhand finslipa kunskaperna.

Satsa på minimalism

Minimalism är en bra utgångspunkt för den som är nybörjare inom inredning. Du undviker ett rörigt utseende genom att hålla dig till några få basföremål och få accenter. Dessa kan komma med tiden. Skaffa en stark grund av kvalitetsartiklar som du gillar och pimpa sedan din lägenhet.

Arbeta fram din planlösning

En annan praktisk metod för att skapa ett nytt rum är att först tänka på planlösningen. Med rummets fågelperspektiv i åtanke är det lättare att överväga betydelsen av de viktigaste delarna och hur de kommer att passa ihop.

Tänk på belysningen

En ofta underskattad del av inredning är belysningen. Satsa på många olika lampor och tänk på vart de pekar, vilka skuggor de kastar och vilken del av rummet som behöver lysas upp. Genom rätt belysning kan du få en helt annan typ av känsla i ett rum.

Ett vanligt misstag bland många män är att endast ha en eller ett fåtal taklampor som lyser upp hela rummet. Satsa istället på många olika ljuspunkter med dimmers runtom i rummet. Det skapar en mysfaktor till alla årstider och alla typer av möbler du äger.

Satsa på statement-pjäser

Alla hem behöver ett eller några inredningsföremål som har en historia eller som berättar något om dina intressen. Det är dock ett område där du gärna kan vara lite försiktig eftersom du inte vill att dessa pjäser skall ta över hela rummet. Du kan dock bryta av rummets färgpalett med några enstaka detaljer för att få ditt hem att kännas som ditt eget.

Klä din soffa och din säng

Ett annat vanligt fel som många män gör är att vi glömmer dekorationsdetaljer som kuddar och plädar. Speciellt i ett minimalistiskt hem har dessa en viktig funktion för att lägga till mer färger och liv till rummet. Satsa på stora kuddar i färgrika mönster som du kan byta enligt säsong till din soffa och säng.

Satsa på växter

Vi förstår att det kan kännas som ett ansvarsfullt uppdrag att ta in en massa grönväxter till hemmet. Det är dock både en luftrenare och något som tillför extra liv till dina rum. Ta reda på allt om hur växterna mår i olika förhållanden och underhåll dem dagligen – vi lovar att det kommer att ge dig extra energi i tillvaron!

Slutligen – Ta god tid på dig och experimentera

Rom byggdes inte på en dag och att bemästra konsten att inreda är också något som tar tid. Nyckeln är att inte rusa iväg. Observera hur dina rum ser ut under olika årstider och i olika ljus. Genom att bo i de olika rummen ett tag blir du medveten om hur du använder dina rum dagligen och det gör också att det blir lättare att organisera dina möbler som de passar dina behov bäst.

Det gör också att du gör mer välgrundade beslut när det väl är dags att skaffa nya möbler och inredningsdetaljer till hemmet. Lycka till!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *