Inredningstrender hösten 2020 – organiskt formspråk, råa naturmaterial och kalla metaller

inredningstrender höst vinter 2020

Det är inte endast inom mode för män där jordiska färger är inne just nu. Det märks också i inredning där råa naturmaterial är hetare än någonsin tidigare.

Det danska möbelföretaget BoConcept lanserar nu en rad designnyheter där detta är återkommande teman. Bland möbelnyheterna finns soffor, matbord, stolar och bland inredningsdetaljerna mattor, textilier, lampor och accessoarer.

Organiskt och mjukt formspråk i möbler

Tillsammans med designern Morten Georgsen presenterar BoConcept den nya modulsoffan Modena. Med minimalistisk design och ett organiskt och mjukt formspråk finns Modena i 18 olika moduler och över 120 tyg- och läderalternativ.

trender inredning hösten 2020

Soffan har sluttande ryggstöd, subtila armstöd och ett väl tilltaget sittdjup som gör den till en perfekt soffa att såväl umgås i som för avkoppling.

trender inom inredning höst 2020

BoConcept lanserar matbordet Kingston och stolen Princeton designade av Morten Georgsen. Princeton och Kingston har mjuka organiska former som ger en välkomnande känsla, med flera alternativ på bordskiva och över 120 tyg- och läderalternativ för stolen.

inredningstrender hösten 2020

Skönhet och funktion möts i det stilrena bordet Kingston. Den organiska formen utstrålar mjukhet medan de något avsmalnande och lutande benen ger ett lätt, nordiskt uttryck.

Bordskivan finns i valnötsfaner, vitlackerad och mörk ekfaner med ben och underrede i mattsvart eller askgrå strukturlack. Bordet går att enkelt att förlänga med hjälp av en inbyggd iläggsskiva.

trender inom inredning höst 2020

Elegans och komfort kombineras vackert i stolen Princeton. Benen har en matt yta i mattsvart eller askgrå strukturlack som är försiktigt avsmalnande.

Kalla metaller och organiska former

snygga inredningsprylar höst 2020

BoConcept har också tagit fram en serie inredningsdetaljer i noggrant utvald skiffer som har handsnidats till organiska former. Serien består av en vas, skulptur och ett fat i två olika storlekar, där alla är unika. Samtliga kommer i sin naturliga grå färg.

vackra inredningsprylar höst 2020

Förra året lanserades kollektionen Expose med mattsvarta skulpturer, piedestalbricka, fat och sidobord gjutna i aluminium. Den här säsongen adderar BoConcept en nyans av silkeslen satin till sidobordet och fatet.

trender inredning hösten 2020

Designern Benny Frandsen har den här säsongen samarbetat med BoConcept för lampkollektionen Aerial. Kollektionen består av golv-, tak-, vägg- och bordslampor av metall, som finns i mattsvart och satinfärgad metall. Designen väcker en känsla av enkelhet som kännetecknas av rena linjer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *