Inspiration för den nya veckan

Inför den nya veckan låter vi oss än en gång inspireras av vårens och sommarens ljusare färger. Som bas används en stilig ljusblå kostym från Suitsupply, en färg som om något förknippas med sommaren. I Suitsupplys egna The Jort Collection hyllar man denna sommaren en tid då män kunde vara pojkar, samtidigt som de var gentlemän. Resultatet är en kollektion med mottot lekfull elegans.

Kostym och ytterrrock: Suitsupply

Slips: Stenströms

Bröstduk: Roda

Klocka: Sjöö Sandström

Parfym: Floris No 89

Loafers: Crocket & Jones

Väska: Baron

inspiration Apparel

Bild från Esquire Apparel Arts sommaren 1934, där man hyllar den stiliga ljusblå kostymen som ett alternativ för sommarens resor.

Är den moderna mannen en toyboy? Det frågar sig holländska Suitsupply i sommarens kampanj för sitt eget märke Jort, samtidigt som man drömmer sig bort till en tid där män kunde vara pojkar samtidigt som de var gentlemän. Resultatet är alltså en lekfull kollektion som beskrivs som smakfull, men samtidigt med ett inslag av ofog.

En gentleman som samtidigt skall agera playboy behöver utrymme för att leka; han ska kunna röra sig enkelt. Därför behövs lätta tyger, krispig bomull och svalt linne. Livet är lekfullt, så även färgskalan i hans garderob: nyanser av blått, vitt och brunt. Axelpartiet är elegant skräddat, på det perfekta napolitanska sättet. Mottot är förförisk elegans. Därav den mjuka napolitanska axeln.

axlar kavaj

Den typiska napolitanska ostrukturerad kavajen, utan axelvaddar.

sjöö sandström lansering

I maj lanserar Sjöö Sandström den första av flera kommande nya modeller inför det stundande 30 års jubileet. Sjöö Sandström är en svensk tillverkare av exklusiva armbandsur. Sjöö Sandström tillverkar alla klockor på beställning efter kundens önskemål enligt de angivna val som finns tillgängliga för respektive modell. Urmakarna monterar klockorna för hand och på så vis för Sjöö Sandström den svenska urmakartraditionen vidare.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *