Pitti Uomo 92: Inspiration

Foto: Enrico Labriola

Vi är inne på dag 3 av den 92:a upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo och denna gång är det vår- och sommarmodet för 2018 som förevisas. Under denna upplaga finns 1 200 märken representerade, varav 220 nya tillkommit sedan förra mässan. Över 30 000 besökare förväntas närvara under mässan som avslutas imorgon.

Pitti Uomo har varit ett av de stora skyltfönstren för herrmodet under senare år. En mässa där både mer etablerade, men kanske framförallt nya expanderande företag i form av designers och tillverkare knyter kontakter och träffar inköpare från hela världen. I takt med att modejournalister och bloggare börjat bevaka mässan allt intensivare har det även blivit allt viktigare att ur marknadsföringssyfte delta i mässan.

Det som många förknippar Pitti Uomo är de välklädda besökarna som får stort utrymme på internet och i sociala medier. Det är också från dessa personer vi hämtar inspirationen i dagens inlägg snarare än från de kollektioner som uppvisas på mässan.

Som alltid är det främst de vågade färgkombinationerna som man inspireras av bland besökarna. Speciellt till sommaren känner man sig beredd att bredda sin repertoar när det gäller utnyttjande av olika färger. Här är några smakprov från mässbesökarna på årets mässa.

Foto: Enrico Labriola

Några sätt att kombinera den gula färgen.

Foto: Enrico Labriola

Ljusa vit-beiga toner är alltid gångbara sommartid.

Foto: Enrico Labriola

Rutor i sommarens olivgröna färger.

Foto: Enrico Labriola

Beigt och grönt är utmärkta sommarfärger i kombination.

Foto: Enrico Labriola

Till sommaren har allt fler börjat föra in breda ränder i sina kollektioner, bland dessa kan nämnas svenska Eton i deras sommarkollektion.

Foto: Enrico Labriola

Den dubbelknäppta kavajen är som vanligt väl representerad på denna upplaga av Pitti Uomo.

Foto: Enrico Labriola

Den riktiga sommarkostymen, den beiga linnekostymen.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *