Inspiration-Orazio Luciano

Jag har redan en längre tid inspirerats av de kavajer som en man vid namn ”Ricardo” bär på olika sociala medier som Instagram och även under Viola Milanos bildspel där de förevisar sina produkter. Genom lite sökning har jag fått fram att skrädderiet som ligger bakom dessa kavajer heter Orazio Luciano.

Även om man hittat dem är det inte alldeles enkelt att hitta ytterligare information om företaget, men från videon nedan kan man ändå härleda att det är skräddarsydda kostymer (bespoke) som det handlar om.

Det är alltid lika inspirerande såhär på en måndagsmorgon att ta del av sann italiensk skräddarkonst när den är som bäst. Nedan har jag plockat ihop ett kollage med ett av Orazio Lucianos mästerverk som bas.

PicsArt_1411360934023

Kavaj, skjorta och slips: Orazio Luciano

Skor: Loake

Byxor: Suitsupply

Anteckningsböcker: Life Noble Memo

Klocka: Radiomir Panerai

Väska: Berluti

Halsduk: Berg & Berg

Join the Conversation

1 Comments

  1. says: AdrianF

    Nu var inte strumpor medföljande i denna inspiration och personligen så tycker jag att strumpor är väldigt viktiga för att man kan ha ett par färgade strumpor om det passar eller om man vill vara vågad. Jag har på senare tid börjat införskaffa mig lite färgade strumpor eftersom ibland tycker jag att det blir lite uttjatat att ha svarta strumpor. Jag kan föreslå Punto strumpor som är ett italienskt märke som har väldigt bra kvalité. När jag var i Italien senast så köpte jag ett par på Coin för 7£ och jag har varigt ytterst nöjd.
    http://www.puntoblanco.com/cotton-classic-range/product7063

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *