Italienska herrmodemässan Pitti Uomo växlar upp

Den ledande herrmodemässan Pitti Uomo har släppt några intressanta förhandsnyheter inför upplaga 88 som arrangeras den 16-19 juni 2015 i Florens.

Pitti Uomo upplaga 87, som ordnades i januari 2015, uppvisade rekordsiffror. Det exceptionella arrangemanget attraherade totalt 35 000 besökare. Av dessa var antalet inköpare 24 000, en ökning med 15 % från föregående upplaga.

Några av förhandsnyheterna som nu släpps inför årets upplaga är;

Menswear Guest Designer – Moschino med Jeremy Scott

Det blir märkets första modevisning inom herrmode i Italien sedan Jeremy Scott tog över som Creative Director.

“I Jeremy Scotts kollektioner ser vi humor, ironi, tendenser att krossa myter och konsten att manipulera pop-ikonografi – allt det som vi känner igen som Franco Moschinos själ och design”, säger Raffaello Napoleone, VD på Pitti Immagine. “Det finns också en stor originalitet i hans arbete och han lyckas på ett unikt sätt tolka sin samtid, och har en speciell förmåga att kombinera tyger och material – i synnerhet de allra finaste kvalitéerna, eftersom hans kreationer är exklusiva och lyxiga. Det är just denna egenskap som är den främsta anledningen till att vi bjudit in honom till Pitti Uomo 88. Utöver Jeremy Scott och Moschino, skulle jag vilja tacka Gruppo Aeffe och särskilt familjen Ferretti.”

Moschino_Ritratto Jeremy Scott_Ph. Giampaolo SguraFondazione Pitti Discovery – Il Signor Nino

Fondazione Pitti Discovery är stolta att också kunna presentera Il Signor Nino – den första utställningen någonsin tillägnad Nino Cerruti, hans produkter, idéer och stil. Cerruti har varit en av de ledande profilerna på den italienska herrmodescenen i snart 50 år. Utställningen, som kureras av honom själv tillsammans med Angelo Flaccavento, berättar modehusets långa historia och visar upp Cerrutis design och stil med sin enastående tidlösa elegans.

Nino Cerruti

Designer Project – Carlo Brandelli

Designer Project för Pitti Uomo 88 kommer att vara Carlo Brandelli, den sofistikerade och kulturella engelsk-italienska designern och kreativa chefen för Kilgour som nu gör sin italienska debut.

”Vi träffade Carlo Brandelli i den nya Savile Row-butiken” berättar Lapo Cianchi, ”och allt talar för hans förmåga att bemästra varumärket utifrån sin multidisciplinära inställning till mode. Med sitt gränsöverskridande förhållningssätt låter han mode, konst, design och andra visuella konstformer samverka och bli en drivkraft som kan generera verklig innovation, och som utgår från hans genuina kunskap, respekt och känsla för arv och hantverk.”
Carlo Brandelli_Portrait by Nick Knight
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *