Första Jaguar C-TYPE Continuation klar för kundleverans

jaguar c-typ nyproduktion

Nu meddelar Jaguar Classic att de byggt klart den första bilen av C-TYPE Continuation. Det första fordonet har testats av den strikt begränsade produktionen och är färdigt för leverans till en förväntansfull kund. 

Tillverkningsprocessen kräver 3 000 timmars intensivt hantverk och därutöver genomgår varje C-TYPE Continuation minst 250 miles av fysiska tester av Jaguar Classics ingenjörer. 

Inspirerad av Jaguar C-TYPE från 1952

jaguar c-type bil

Den första Continuation som nu färdigställts kommer i en pastellgrön färg med mockagröna lädersäten. Den är inspirerad av den ursprungliga Jaguar C-TYPE som vann den 224 miles och 50 varvs långa sportbilstävlingen vid Reims Grand Prix Meeting den 29 juni 1952. 

Detta fordon var den första C-TYPE utrustad med skivbromsar som vann en internationell tävling. Det var efter att föraren Stirling Moss övertalat Jaguar att implementera den banbrytande teknik som de hade under utveckling. Segern i Reims var en glimt av C-TYPE dominas vid följande års Le Mans 24 Hour, och Jaguar fortsatta överlägsenhet under 1950-talets sportbilsracing. 

Handgjorda på Jaguar Classic Works i Coventry

jaguar c-type bil

Alla C-TYPE Continuation-modeller kommer att byggas enligt specifikationerna för 1953 Works C-TYPE i Coventry. Jaguar Classic-teamet har lyft fram Jaguars arv med hjälp av omfattande forskning, modern teknik och ingenjörsexpertis.

Med avancerad CAD-modellering skapas sedan var och en med samma tillverkningsmetoder och tekniker för att säkerställa att den begränsade upplagan av Continuation hedrar skildringen av den ursprungliga C-TYPE. 

Möjlighet att skräddarsy din egen bil

jaguar c-type 2022

Som kan har du möjlighet att skräddarsy din egen C-TYPE Continuation. Det finns 12 exteriöra heritage-färger att välja mellan, inklusive den pastellgröna, British Racing Green och pastellblå med kontrasterande rundel. Du har också möjligheten att välja din egen interiörsspecifikation från 8 olika lädernyanser. 

jaguar c-type motor

Continuation-modellerna är FIA-godkända och kvalificerade att delta i alla FIA Historic-evenemang, inklusive Jaguar Classic Challenge, som äger rum på en mängd olika racerbanor inklusive Le Mans och Silverstone. 

Den begränsade upplagan av C-TYPE Continuation är tillgänglig nu. För att konfigurera din C-TYPE med Jaguar Classics 3D-visualiserare besök: https://classicvisualiser.jaguar.com

Läs mer: Jaguar E-Type som elbil

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *