Julhandla som en gentleman

Att vara en gentleman i jul handlar inte om att strö en massa pengar omkring sig och bara ge dyra presenter. Nej, det handlar om att försöka tänka ut vad personen du ska handla till faktiskt behöver och vill ha. Något som dock inte är helt lätt alla gånger, men oroa dig inte – vi ger dig lite hjälp på traven.

Trots att mer än en tredjedel av alla svenskar startar jakten på presenter runt en månad före jul, känner många panik inför julklappshandeln. Det kan resultera i att man till slut ger bort ett kuvert med kontanter, en vinflaska eller någon badprodukt som förmodligen kommer att stå längst in i badrumsskåpet och samla damm.

Så försök istället att tänka tillbaka, vad har din partner, mamma eller pappa pratat om den senaste tiden, vad saknar de, vad behöver de? Här får du några inspirerande exempel:

Situation: Din partner är frisör och har klagat över ryggont. Du kan ge bort en massage på Spa, men vet att din partner har svårt att hinna med den typen av aktiviteter, och att ryggen förmodligen behöver fler behandlingar.
Lösning: En Shiatsu massagedyna som bekvämt och enkelt kan användas varje kväll framför tv:n, en riktig gentleman kompletterar givetvis med en fotmassage samtidigt.

Situation: Din mamma klagar på att hon saknar dig och din familj och att ni inte träffas tillräckligt ofta.
Lösning: Ta med partner och barn till en fotostudio, lägg sen in bilderna i en digital fotoram och ge bort, så kan hon njuta av era glada ansikten varje dag.
Observera – Detta funkar ej lika bra om du är singel och barnlös.

Situation: Din tax börjar se lite rund och flåsig ut.
Lösning: Köp en interaktiv matskål.

Situation: Din partner vill ha en ny diskmaskin men du har bränt alla pengar på krogen.
Lösning: Ett mindre smart sätt att lösa denna situation, som runt 10 procent av alla svenskar ändå planerar att göra, är att ta ett lån. En smartare lösning är att hitta bra erbjudanden och deals. Ett tips är att kika hos kupongsajter som ger ut olika typer av rabattkoder och cashbacks hos stora e-handlare som CDON och Dustin.

Situation: Din pappa tycker det är lite trist att vara pensionär. Han känner sig allmänt uttråkad och sysslolös. Han behöver en hobby helt enkelt.
Lösning: Köp en gitarr och säg att om han blir lika bra som Eric Clapton så får han en 55 tums tv. Nu har han att göra ett tag.

Situation: Din syster pratar om att hon verkligen vill komma igång med träningen. Efter nyår, då jäklar!
Lösning: Köp henne en pulsklocka, träningen blir mycket roligare när man kan mäta sina resultat.

Situation: Ditt barn vill ha en spelkonsol.
Lösning: Inget du förmodligen behöver tänka jättelänge på eftersom du hört det varje dag sen i våras. Här handlar det inte om att vara en gentleman, utan du köper den mest för att få slut på tjatet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *