Julklappstips från Sjöö Sandström

En elegant armbandsklocka kommer visserligen inte ge dig fler timmar på dygnet, men det blir i alla fall lite roligare att hålla koll på tiden. Jag hade själv äran att få bekanta mig närmare med Sjöö Sandströms exklusiva klockmodeller för ett par veckor sedan. Ett besök som jag redogör för lite närmare nedan i inlägget.

Här kommer Sjöö Sandströms utvalda julklappstips för både honom och henne.

Till honom:

royal-steel-classic

Royal Steel Classic 41mm med svart urtavla och svart läderarmband. En tidlös vardagsklassiker med en svensk twist av elegans. Pris: 18.100 kr. Klockan finns även i rostfritt stål.

sjoo-sandstrom-utc_skydiver_blknght_prod

UTC Skydiver Black Night 44,2 mm med svart urtavla och tåligt gummiarmband är den senaste modellen från Sjöö Sandström. Denna sportiga klocka är testad och utvald av professionella stridspiloter. Både analog och digital tidsvisning och andra spännande funktioner. Pris: 24.700 kr

royal-steel-chronograph

Royal Steel Chronograph 42 mm med elfenbensfärgad urtavla och brunt armband i finaste läder. Denna exklusiva klocka blir en elegant följeslagare till en person med aktiv livsstil tack vare kombinationen av klassisk urtavla, kronograf och datumvisare. Pris: 35.900 kr

Till henne:

royal-steel-classic-2

Royal Steel Classic med elfenbensfärgad urtavla och armband i rostfritt stål. Denna klassiska klocka med visare av roséguld höjer vilken stil som helst med sin tidlösa elegans. Pris: 16.400 kr.

royal-steel-classic-ladies

Royal Steel Classic 32 mm. Med en pärlemorskimrande urtavla och siffror i form av diamanter är den här stilrena klockan något utöver det vanliga. En perfekt kombination av det feminina eleganta och det sportiga klassiska. Pris: 24.800 kr

utc-ladies-extreme

UTC Lady Extreme 37 mm med safirgrått läderarmband och matchande grå urtavla. En mångsidig och exklusiv klocka med en boett av rostfritt stål prydd av diamanter. Utrustad med både klassisk analog visare samt datum och kronograf lämnar den inget åt slumpen. Pris: 46.200 kr

Tips! Gör din julklapp extra personlig med en gravering på din Sjöö Sandström-klocka.

Sjöö Sandströms klockor hittar man bland annat hos följande återförsäljare:

Stockholm: NK Juvelsalong, Stjärnurmakarna Sturegallerian, Krons Ur m.fl.

Göteborg: Jarl Sandin Ur & Guld och Juvel AB och Magnussons Ur.

Malmö: Urhandel Bernard Huke

För en fullständig lista över samtliga återförsäljare, vänligen se:

http://sjoosandstrom.se/boutiques/

sjoo-sandstrom-i-stockholm

Jag besökte själv Sjöö Sandström på Söder i Stockholm för ett par veckor sedan. Sjöö Sandström är idag en av få oberoende klocktillverkare i världen. Sjöö Sandström tillverkar alla klockor på beställning efter kundens önskemål enligt de angivna val som finns tillgängliga för respektive modell. Urmakarna monterar klockan för hand och för på så vis den svenska urmakartraditionen vidare.

urval-av-sjoo-sandstroms-klockor

Sjöö Sandström skrev svensk klockhistoria genom att vara den första tillverkaren av det svenska armbandsuret, Automatic som lanserades 1993 och som senare fick utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form” 1995. Här förevisas modellen, som numera heter Royal Steel Classic i olika utföranden.

worldtimer

Sjöö Sandström hittills största lansering var Chronolink Worldtimer UTC som lanserades 1997. Ett klassiskt mekaniskt klockhantverk kombinerades med nya tidens elektronik i form av en digital urtavla. Chronolink Swedish Blonde är det enda armbandsur tillverkat i Skandinavien som ingår i den permanenta utställningen på klockmuseet i La Chaux de Fonds, i Schweiz.

sjoo-sandstrom-finklocka

Royal Capital som lanserades år 2014. I detta fall handlar det om en riktig premium-modell bland Sjöö Sandströms klockor och priset är naturligtvis därefter.

utc-black-night

Den nyligen lanserade UTC Skydiver Black Night. Den första modellen av UTC Skydiver lanserades 2011 och fick stort medialt intresse eftersom den blev det svenska försvarets officiella klocka, utvecklat i samarbete med de svenska piloterna inom försvaret.

sjoo-sandstrom-vd-och-partner

Sales Director och partner, Kristofer Johanson och VD Felix Formark från Sjöö Sandström, som presenterade de olika modellerna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *