Julklappstips för gentlemän – klassiska presentförpackningar för män

I samarbete med Glamazon

Då det gäller julklappar för män kan det vara en utmaning att hitta en den perfekta presenten. Detta oavsett om det handlar om en make, pappa, pojkvän, bror eller son. Alla vill ju hitta en present som visar på omtanke och samtidigt passar till de intressen och behov som personen ifråga har.

En klassisk julklapp för män är olika typer av presentförpackningar där flera olika produkter från samma serie finns ihopplockade. Idag har jag valt att fokusera på några klassiska och tidlösa och även några nyare märken hos vilka man i de flesta fall hittar snygga presentförpackningar till julen.

Nedan finns några julklappstips för gentlemannen oavsett om man uppskattar klassiska eller mer moderna badrumsprodukter.

Då det gäller groomingprodukter för män finns det få produkter som är mer klassiska och anrika än de hos engelska hovleverantören Truefitt & Hill. Märket grundades år 1805 av William Francis på en av Londons huvudgator och man innehar nu den äldsta barbershopen i världen. Den äldsta och samtidigt populäraste av Truefitt & Hill:s parfymer är deras 1805 Cologne. En fräsch doft som uppskattas av alla oavsett om man gillar äldre klassiska eller moderna dofter. Trots att det är en så kallad Cologne behåller parfymen sina doftegenskaper förvånansvärt länge.

I denna presentbox finns rakkräm, aftershave balm samt cologne i den klassiska doften från Truefitt & Hill 1805. En present som garanterat uppskattas även av de mest kräsna av män.

Ett rakset är något av den perfekta presenten för män i alla åldrar. Då det gäller just rakning är det få saker som ger en så ren känsla som våtrakningen. Förutom nämnda Truefitt & Hill, erbjuder även Edwin Jagger högklassiga våtrakningsprodukter.

Edwin Jagger DE Wet Shaving Kit innehåller klassisk säkerhetshyvel, rakborste med äkta gråvlingshår och en elegant rakskål i rostfritt stål som är perfekt att använda ihop med den medföljande Cooling Menthol raktvålen. Raksetet innehåller även ett Alum Block och en uppsättning prover av pre-shave, rakkräm och aftershave Lotion.

 

JS Sloane är ett märke som vi skrivit om tidigare här på Gentlemannaguiden. Detta amerikanska groomingmärke har med inspiration från Hollywoods gyllene era på 40-talet skapat en serie med eleganta produkter för rakning och hårvård med en härlig ”old school” känsla för den moderna mannen.

JS Sloane The Original Hold Kit är ett hårvårdskit som innehåller milda hårprodukter med en vårdande formula i form av schampoo, vattenbaserad pomada och en praktisk kam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4711 Original Eau de Cologne kom ut på marknaden redan år 1792 och är en av de äldsta parfymerna i världen. Parfymen har kallats ett mirakelvatten för sina aromterapeutiska egenskaper och har använts både för invärtes och utvärtes bruk. Denna presentbox består av en flaska på 50 ml. av Original Eau de Cologne och 10 stycken uppfriskande våtservetter i samma doft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabac Original från det anrika parfymhuset Mäurer & Wirtz lanserades år 1959 och är en av de populäraste herrdofterna någonsin i alla kategorier. Numera finns Tabacs originaldoft tillgänglig i många olika utföranden, med allt från rakkräm till Eau de Toilette. En av de mest klassiska av produkter även bland de svenska männen och något som garanterat väcker nostalgiska känslor hos de flesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Märket Clubman Pinaud grundades av franska Ed Pinaud redan år 1810. Clubmans klassiska rakprodukter är uppskattade över hela världen och märket har flera kändisar bland användarna. Märket har till och med en fanclub för sina produkter. Fougére-doften Clubman Pinaud After Shave Lotion är en av mina favoriter i badrumsskåpet delvis tack vare dess fantastiska maskulina doftegenskaper.

Rakvattnet har även infektionsförebyggande och svalkande egenskaper som gör det till en perfekt så kallad after shave lotion. Eftersom produkterna är förmånliga i förhållande till mängden kan man med fördel plocka ihop sina favoriter till en egen presentförpackning.

Italienska Pino Silvestre med parfymör Lino Vidal i spetsen skapade redan år 1955 den klassiska herrdoften Pino Silvestre Original. Märket har sedan dess fått något av en ikonstatus inom parfymindustrin. Verksamheten bedrivs ännu idag av familjen Vidal, vars kontinuerliga forskning har lett till en hel serie av klassiska rakprodukter genom årens lopp.

Det är dock kring de dyrbara oljorna och Pino Silvestres originaldoft som alla produkter grundar sig. En härlig doft som är så nära en äkta skogsdoft som man kommer i parfymväg.

Grekiska märket Hommer var ett märke som jag nyligen uppmärksammade på Gentlemannaguiden tack vare deras produkter av högsta kvalitet. Skäggvårdsmärket är inspirerat av antikens grekiska historia och mytologi. I denna skäggkit som går under namnet Hommer Ultimate Beard Kit finns alla de produkter som behövs för ett gudomligt skägg.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *