Modern lyx med karibisk rom – nu kommer Xanté Rum & Pear

xante drinkar sommar 2020

De senaste åren har produktinnovationerna från Xanté gått på högvarv och varumärket har släppt flera produkter – alltid med smaken av söta päron i fokus. Nu kommer även Xanté Rum & Pear, en elegant likör där karibisk rom tagit plats bredvid päronet.

Sedan 1994 har Xanté trotsat konventionerna och skapat oväntade blandningar och smakupplevelser. Tidigare i år lanserade man den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear.

Nu bara några månader senare följs den upp av Xanté Rum & Pear, där den trendiga karibiska rommen kombinerats med den för Xanté så typiska päronsmaken. 

– Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev en lysande, och då ska folket få ta del av den, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.

Xanté rum and pear ny rom juli 2020

Xanté Rum & Pear – söta päron och karibisk rom

Xanté Rum & Pear är en sofistikerad och innovativ kombination av söta päron och karibisk rom, som kopplar an till den växande romtrenden i Sverige.

Xanté Rum & Pear passar att avnjutas som den är med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails – ett utmärkt alternativ i klassiska rombaserade drinkar. 

– Det är en utmanande och exklusiv smak utan att vara exkluderande och svår, vilket är exakt vad Xanté står för. Vi vill göra produkter som är tillgängliga, roliga och som bidrar till en mer lättsam och experimentell dryckeskultur, fortsätter Sanna Sundin. 

Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Rum & Pear vegansk. Produkten finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 82861-02.

Drinkar med Xanté Rum & Pear

Sommar som det är, kommer här förslag på några drinkar som du kan röra ihop med Xanté Rum & Pear som bas.

Caribbean drink med Xanté

Caribbean Lennart 

  • 2 delar Xanté Rum & Pear
  • 2 delar citronläsk, ex. Sprite
  • ½ lime

Karibisk twist på Lennart. Fyll ett glas med is. Häll i Xanté Rum & Pear och citronläsk. Pressa i en halv lime. Njut!

daiquiri drink recept juli 2020

Xanté Daiquiri

  • 2 delar Xanté Rum & Pear
  • 1 del limejuice

Häll i Xanté Rum & Pear och limejuice i en shaker. Lägg till is och skaka som en tok. Färdig! 

Tips! Kyl dina glas i frysen innan servering så håller sig daiquirin kall längre.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *