Kingsman: The Next Chapter

Klädmärket Kingsman som lanserades år 2014 för filmen Kingsman: The Secret Service är den populära shoppingsajten Mr Porters exklusiva märke som framställs i samarbete med några av de mest anrika brittiska märkena som finns på marknaden. Bland dessa märken kan nämnas Turnbull & Asser, Drake’s, George Cleverley och Cutler and Gross.

Trots att det börjar vara några år sedan filmen hade premiär har klädmärket med samma namn levt sitt eget liv, med nya kollektioner varje säsong. Den senaste kollektionen för hösten och vintern 2016/17 går under namnet The Next Chapter och skall likt tidigare kollektioner föra tankarna till den typiska ”Gentlemannaspionen”. Det är alltså ingen tillfällighet att man samarbetat med några av de mest anrika av brittiska klädmärkena.

På tal om själva filmen Kingsman, börjar det även snart vara dags för uppföljaren på biosalonger runtom i världen. Inspelningar pågår för den andra delen som går under namnet  The Golden Circle och beräknad tidpunkt för premiären är september i år.

Nedan är lite inpiration från den senaste kollektionen från Kingsman.

Denna eleganta dubbelknäppta ytterrock från Kingsman är tillverkad i så kallat Melton ull från det anrika William Halstead, som har funnits sedan år 1875. Till denna en elegant dubbelknäppt kostym i Windowpane från Kingsman.

Till vänster en dubbelknäppt kavaj tillverkad i lyxig och mjukt baby kamelhår, ett av världen mest sällsynta och eftertraktade material. Till höger en så kallad Peacoat i Cashmere och ull, som är gjord tillsammans med en av världsledarna då det gäller användandet av dyra och exklusiva material i sina kläder, italienska Loro Piana.

Kollektionen Kingsman är till stor del uppbyggd kring den traditionella bilden av en brittisk gentleman och till denna hör en kostym i manchestersammet. Skjortan är från Bond-favoriten Turnbull & Asser och slipsen från likaså anrika brittiska Drake’s.

Den dubbelknäppta kostymen med en silhuett i slim-fit är något av ett kännetecken för Kingsman och dess välskräddade kollektion. Här en elegant Glencheckrutig kostym med en Grenadineslips från Drake’s.

Till varje komplett kollektion för gentlemannen hör en smoking. Denna smoking är designad i samarbete med Dormeuil, som öppnade sin första butik i London år 1871 och som fortfarande tillverkar exklusiva kläder för de mest krävande av män.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *