Klassiska glasögonmärket Skaga i ny film

Scandinavian Eyewear är ett genuint, traditionsrikt svenskt företag som utvecklat glasögonbågar sedan 1948. I alltså snart 70 år har bågarna designats, produktutvecklats och tidvis även tillverkats i Jönköping, mitt i de djupa skogarna i Småland.

Scandinavian Eyewear har ett kulturarv och en designtradition som få varumärken kan jämföra sig med. Företaget kan även stoltsera med att vara det enda svenska glasögonföretag som beviljats titeln kungliga hovleverantör, en titel man erhåll år 1983. Företaget är idag ledande i Skandinavien inom tillverkning av glasögonbågar.

Ett av de varumärken som ingår i Scandinavian Eyewears portfölj är deras klassiska Skaga. Företaget designar och tillverkar även bågar till bland annat Pilgrim, Lexington och Oscar Jacobson.

Då det gäller Skaga, så har de nyss släppt en så kallad Brand Video där man bjuder in oss att ta del av vad som inspirerar deras designers i utformningen av 2018 års vårkollektion.

– Skagas vision är att få världen att se och synas genom svensk design. Vi arbetar ständigt i designprocesserna med det Skaga står för och vad svensk glasögondesign vill förmedla, både i uttryck såväl som kvalité, säger Maria Kroll, Design Manager på Scandinavian Eyewear.

Skaga är ett varumärke med imponerade lång närvaro i branschen. Inget annat svenskt glasögonmärke kommer i närheten av Skagas närmare 70 års historia. Något man har valt att hylla Skaga för, genom att lansera videon.

– Skagas vision är att få världen att se och synas genom svensk design. Vi arbetar ständigt i designprocesserna med det Skaga står för och vad svensk glasögondesign vill förmedla, både i uttryck såväl som kvalité, fortsätter Maria Kroll.

Budskapet är enkelt. Oavsett vart i världen man befinner sig, vill de slå ett slag för svensk design från de djupa småländska skogarna. Det är där deras egna teams kompetens och hantverkskunnande finns, men också den inspirationen som finns i omgivningarna runt omkring. Det är Sverige med dess hänförande och vackra uttryck Skagas designers har som källa till inspiration, vilket tolkas och skapar den rena och minimalistiska designen Skagas glasögon har.

Genom våra glasögon vill vi öppna ögonen och låta våra kunder se allt det vackra runt omkring. Vi ville skapa en film och bjuda in världen till att se allt det ljuvliga Sverige har att erbjuda. Det här är Skagas piece of Sweden, säger Liza Manestam, Senior Marketing Manager på Scandinavian Eyewear.

Bland de kollektioner som Skaga släppt de senaste åren väljer jag här att ta fasta på deras vårkollektion för år 2016, som utgick från temat The Castle. Designen inspirerades av de vackra miljöer och färger som finns i och kring våra svenska slott. Ett av dessa var 1700-talsslottet Gunnebo, vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön i Mölndal.

skaga-gunnebo

Gunnebo slotts färger, former, dekorer, material och hantverk syns i många av kollektionens bågar. Gunnebo är dekorerat från golv till tak med vackra stuckaturer, gulddetaljer och marmorskulpturer. Influenserna från främmande länder i öst är tydliga. Slottet har till och med haft ett exotiskt växthus med ananasodlingar.

interior-fran-gunnebo-slott

Interiör från Gunnebo slott.

skaga_castle_151005-1605

modell-2639-penningby

På modell Penningby skymtar en dörrknopp som dekoration.

ananas

modell-2641-stjernsund

Orangeriets ananaser finns med på ett hörn i form av ett mönster på modell Stjernsund.

stolsben

model-2645-sparreholm

Modellen Sparreholm har en skälm som är skapad efter ett välsvarvat spiralben.

skaga_castle_151005-1639

modell-2640-rosendal

I modell Rosendal kombineras marmorerad acetat och guldfärgad metall.

Taggar från artikeln
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.