Klassiska Hotell Kung Carl firar 150 år

Inför kommande semestertider tipsar vi om ett mysigt, romantiskt och samtidigt klassiskt hotell som i år firar jubileumsår. Till sommaren är det nämligen 150 år sedan Hotell Kung Carl välkomnade sina allra första gäster. Hotellet, som då låg vid Brunkebergs torg, invigdes 1 juli 1866.

Detta anrika hotell finns numera på Stureplan i centrala Stockholm, nära till Stockholms shoppingstråk, nattliv och många sevärdheter. Bland hotellets 143 rum kan man själv välja om man vill ha rum med modern design eller ett rum i gammeldags gustaviansk stil.

Varje hotellrum har en unik stil och inredning där man strävat efter en klassisk stil med modern design. Under åren har mängder av antika föremål införskaffats på auktioner i Stockholm för att pryda rummen i hotellet. Det kan vara antika klockor, speglar och konst av kända svenska konstnärer som får pryda rummen.

I restaurangen, Kung Carls Bakficka – Tre Rum & Kök, har inspirationen hämtats från Annie Berg som tillsammans med sin man ägde hotellet i början av 1900-talet. En miljö har skapats med känsla från hennes eget hem, och en meny med rätter som inspirerats av den tidens rätter.

restaurang bakfickan

Salongen vid Kung Carls Bakficka – Tre Rum & Kök.

de luxe rum hotel kung carl

Rummen är i huvudsak inredda i en klassisk och romantisk stil. Här bild från ett av De Luxe-rummen.

victoriasviten hotel kung carl

För den som vill ha något extra finns Victoriasviten vid Hotell Kung Carl.

terass victoriasviten

Victoriasviten har egen mysig balkong med utsikt över Stureplan.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *