Nordens starkaste klockauktion – Kaplans avslöjar höstens katalog

kaplans klockauktion november 2021

Efter vårens succéauktion, då klockor för över 11,4 miljoner hittade nya ägare, kan Kaplans nu avslöja numren till Klockkvaliten den 13 november.

Det här är en uppställning jag är riktigt stolt över. Vi har vintageklockor i världsklass som klocksamlarna suktar efter tillsammans med moderna modeller som är svåra att få tag på, säger Georgios Batselas, chef för Kaplans Klockvärdering.

Höstens kvalitetsauktion erbjuder alltså en förstklassig blandning av moderna klockor och åtråvärda vintage- och samlarur för klockkonnässören. Som alltid är klockorna handplockade specifikt till Klockkvaliten.

Georgios listar tre heta klockor från auktionen

kaplans klockauktion november 2021

#3 F.P. JOURNE, Chronomètre Blue
”Auktionsnummer 3 är för dig som söker det bästa inom klockkonsten, en subtil lyx för den som inte vill ha det alla andra har. F.P. JOURNE är ett relativt ungt märke som producerar ungefär 1 000 klockor per år och vars grundare, som fortfarande är verksam, har geniförklarats av branschen.”

Utropspris: 460 000 kronor
Bud just nu: 550 000 kr

omega speedmaster klockauktion stockholm

#18 OMEGA, Speedmaster, ”Apollo XI – 1969”, ”Mark 1”
Den här ovanliga Speedmastern i 18K guld är från en upplaga som sällan ses komma ut till försäljning. Klockan togs fram av Omega för att fira månlandningen 1969 och de första exemplaren förärades astronauter och andra som medverkat vid det speciella tillfället. Tillverkad i en liten upplaga på endast 1014 stycken, där vi nu auktionerar ut nummer 647, är det här helt klart en Speedmaster för den gedigne samlaren. En välanvänd klocka som är ett stycke historia!”

Utropspris: 260 000 kronor

lange & söhne klocka auktion

#41 Lange & Söhne, Datograph Flyback, s.k. ”Philippe Dufour”
”Den här Lange-modellen är inte vilken modell som helst. Den har fått sitt namn efter en av de största mästarna inom klocktillverkning, urmakaren Philippe Dufour. Kombinationen av att den är ytterst ovanlig, tillverkad i en liten upplaga och under en kort tid, gör att den väcker ha-begär hos klockkonnässören.” 

Utropspris: 720 000 kronor

Redaktionens favoriter

Patek Philippe kaplans auktioner november 2021

En av de riktiga dyrgriparna och samtidigt vår favorit här på Gentlemannaguiden är auktionsnummer 56, en Patek Philippe Nautilus Ref nr. 5980R-001. Den har ett utropspris på 720 000 kronor och budet i skrivande stund ligger på 800 000 kronor. Nautilus är i dagens läge en av de absolut mest eftertraktade klockorna på andrahandsmarknaden och detta är ett sällsynt guldkorn av Nautilus-modeller. Att klockan har det högsta budet av alla klockorna på auktionen just nu säger en del om intresset för klockan.

Patek philippe nautilus på auktion november 2021

Det högsta utropspriset på Klockvaliten har ändå en mer traditionell modell av Nautilus med aktionsnummer 64. Patek Philippe Nautilus Ref nr. 5711/1A-010 från 2017 har ett utropspris på 740 000 kronor och budet ligger på 720 000 kronor i skrivande stund. Att modellen Nautilus är eftertraktad råder det ingen tvekan om. Det är i regel nästan omöjligt att få tag på modellen hos försäljare av exklusiva armbandsbur online.

Hos Farfetch finns en modell i guld till drygt 2 miljoner kronor, men i övrigt är det tunnsått med Nautilus tillgängliga – oavsett om du söker nya eller begagnade modeller online.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *