Klockkvaliten hos Kaplans på lördag

Klockkvaliten hos Kaplans är en händelse som alla klockkonnessörer längtar till. På lördag den 19:e maj bjuder Kaplans återigen in till en riktigt spännande auktion med ledorden: Barncancerfonden, Rolex Sea-Dweller Comex och Omega Speedy Tuesday.

Klockkvaliten på Kaplans kännetecknas av klockor med utmärkande kvalitéer, ovanliga modeller, intressanta NOS-klockor och vintageklockor. Auktionen väcker uppmärksamhet långt utanför Sveriges gränser och följs av klockkonnässörer och samlare från hela världen. De senaste åren har flertalet miljonförsäljningar noterats. Vid det senaste tillfället blev det nytt rekord, där hela 98 procent av föremålen blev sålda.

Denna gång finns bland annat Bo Berggren Urhandel representerad, som säljer den unika Omegan Speedy Tuesday. En klocka som endast finns i 2012 exemplar, varav detta exemplar aldrig tidigare använts. Samtliga intäkter från försäljningen kommer att skänkas till Barncancerfonden.

Ett par Rolex Oyster Perpetual Date samt Rolex Sea-Dweller COMEX som finns representerade på Klockkvaliten hos Kaplans.

Auktionen kommer även erbjuda ett flertal Omega Speedmaster samt ett antal sport-Rolex, bland andra en väldigt sällsynt Rolex Sea-Dweller Comex.

Omega Speedmaster Speedy Tuesday limited edition som har ett utropspris på 50 000 kr.

Omega Speedmaster Speedy Tuesday limited edition släpptes för drygt ett år sedan. Klockan är en hyllning till hashtaggen #speedytuesday, som funnits i sociala medier för Omega Speedmaster-fans sedan 2012.

Varje tisdag postar tusentals fans en bild på sin Omega Speedmaster med #speedytuesday en tradition som nu har samlat omkring 102 000 bilder.

Den unika Omega Speedmaster Speedy Tuesday limited edition finns enbart i 2012 exemplar, och nu säljer Bo Berggren Urhandel sitt exemplar via Kaplans Auktioner.

Omega sålde de 2012 exemplaren online inom loppet av bara fyra timmar. Bo Berggren Urhandel lyckades köpa ett av dem och väljer nu att sälja klockan för välgörande ändamål. Samtliga intäkter från försäljningen, inklusive köparprovision och slagavgift, kommer att skänkas till Barncancerfonden.

Rolex, Oyster Perpetual Date Sea-Dweller Comex. Utropet på denna sällsynta klocka är hela 550 000 kr.

Compagnie Maritime d’Expertises, Comex är ett franskt dykföretag. De gav Rolex i uppdrag att ta fram en dykarklocka som skulle klara de extrema påfrestningar, i form av stora djup och tryckkammare, som Comex anställda utsätter sina klockor för.

Klockorna var alltså inte alls tänkta för extern försäljning, vilket gör den här klockan unik och sällsynt. De Comexanställda fick varsitt nummer i serien, som syns på baksidan av klockan.

Nummerserien på baksidan av klockan.

Katalogen finns online och budgivningen är nu igång på Kaplans.se.

Kaplans Auktioner finns på Biblioteksgatan 5 i Stockholm och är Nordens ledande auktionshus på smycken, silver, ädelstenar och klockor. Kaplans är ett familjeföretag i tredje generationen bestående av Kaplans Auktioner och systerbolaget Kaplans Guldsmedsverkstad. Kaplans Guldsmedsverkstad är en exklusiv guldsmedsaffär som finns i samma lokaler som auktionshuset.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *