Klockor för 8 miljoner sålda på Bukowskis ”Important Timepieces”

Höstens stora klockauktion på Bukowskis bestod av 110 exklusiva klockor som sammanlagt såldes för ett slutpris på drygt 8 miljoner SEK – något som samtidigt befäster Bukowskis auktion ”Important Timepieces” som Nordens främsta auktion för klockor av kvalitet.

Även denna gång nådde auktionen en internationell publik med ett utbud som lockade köpare och säljare på den absolut högsta nivån.

– Det är roligt att se hur vår internationellt uppmärksammade auktion för klockor både ökar i antal och omsättning för varje säsong som går. Auktionens starka resultat visar att vårt handplockade och noga kurerade utbud ligger helt rätt i tiden och att klockor som samlarobjekt är en mycket bra investering, säger Björn Extergren, Chef intag- och försäljning.

Auktionens samling av den legendariska modellen Nautilus, Patek Philippe, såldes samtliga högt över utrop och den dyraste för ett slutpris på 344 225 SEK med flera budgivare både i salen och online.

Även den ikoniska och mycket eftersökta modellen ROLEX, Submariner, ”Underline, Gilt, Meters first” uppnådde ett högt slutpris på 392 000 SEK och blev sedermera auktions dyrast sålda objekt.

Intresset för höstens auktion har varit enormt och det är alltid roligt att se en full auktionssal med kunder ifrån hela världen. Det stora internationella intresset visar att utbudet ligger helt rätt i tiden, säger Carl Palmegren, ansvarig specialist klockor.

Ytterligare höjdpunkter i höstens auktion inkluderar den tidlösa och eftersökta klockan Rolex, Daytona, kronograf i stål som uppnådde ett slutpris på 343 000 SEK samt den klassiska Omega, Speedmaster som efter en intensiv budstrid såldes för slutpriset 318 500 SEK.

– Vi såg ett ovanligt starkt intresse för våra samtliga Rolex-klockor, vilket visar den enorma dragningskraft klassiska klockor av kvalitet har hos våra kunder, säger Nina Westerlund, specialist klockor.Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *