Kollektionen First 42 Från Tusenö

Nyligen lanserade det unga klockmärket Tusenö sin webbshop och klockorna finns nu till försäljning för omgående leverans. Det var för ungefär ett år sedan som man för första gången kunde bekanta sig med modellen Tusenö First 42 via crowdfunding-sajten Kickstarter och göra en förhandsbeställning på denna. Klockan fick ett varmt välkomnande på marknaden och drygt en månad senare var modellen Sveriges hittills mest förhandsbokade klocka.

Tusenö är en hyllning till platsen som grundarna Johan Holsner och Alexander Bendz kommer från, den svenska västkusten, som ofta refereras till “kusten med de tusen öarna”. Med rötterna på den svenska västkusten är First-serien framtagen för den stil- och modemedvetna personen.

Passion, harmoni och tidlöshet är alla ledord som genomsyrar den noggranna designprocessen. Med stora ambitioner i detaljer och noggrannhet i materialval siktar man mot att skapa klockor med samma känsla som hittas i klockor med en betydligt högre prislapp.

Framtidsvisionerna för Tusenö är att bli ett etablerat varumärke på den internationella klockmarknaden, att ta fram fler egendesignade modeller med intressanta urverk och bygga en kundgrupp som med stolthet både pratar om och bär upp Tusenö.

tuseno-mocka-2

Modellen First 42 är tillgänglig i fyra olika utöranden, samtliga noga komponerade efter färg och materialval. Boetten är gjord i finskt kirurgiskt stål och kommer i färgerna silver eller rosé-guld med vit eller svart sunray-mönstrad urtavla.

tuseno-5

En blandning av polerade och borstade ytor skapar tillsammans med det konvexa safirglaset liv i klockan. De högpolerade alpha-visarna, matchar både boetten samt de handapplicerade indexmarkeringarnas färg.

tuseno-7

tuseno-kostym

Urverket som driver klockan är ett Seiko VK64, ett relativt nytt och spännande urverk på marknaden och är även känt som ett hybridurverk. Här får man det bästa av två världar, precisionen från ett quartz-ur tillsammans med den mekaniska känslan i kronografen.

tuseno-blank

För ökad variationsmöjlighet inkluderas två armband till varje klocka. Meshlänk, läder eller mocka-armband beroende på utförande. Samtliga läderband levereras tillsammans med ett butterfly-spänne, ett stiligt och bekvämt sätt att fästa klockan runt handleden.

tuseno-svart

tuseno-3

Klockorna levereras i en exklusiv svart pianolackad trälåda med insidan klädd i vitt läder. Med varje klocka följer en användarmanual samt ett certifikat. Priset för en klocka ur First-serien är 3495 SEK

tuseno-6

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *