Kontorsstolar för gentlemen

bästa kontorsstolar

Att vara en gentleman kan betyda lite olika saker. Framför allt handlar det om att strikt följa ett beteendemönster som präglas av elegans och respekt både för vänner och damerna. Begreppet är gammalt men har behållit sin innebörd än idag. Att vara gentleman ses som något ädelt och fint. 

En elegant stil både när det kommer till kläder och interiör tillhör dig som gärna lever efter gentlemannakodexen. Både kläder och inredning ska helst vara enkla med en touch av den gamla engelska stilen. 

Vad gör du om du vill inreda ett kontor och följa denna specifika trend? Börja med att köpa robusta och eleganta kontorsstolar och passande skrivbord, helst i lite mörkare färger och helst tillverkade av trä. 

Att tänka på när du väljer kontorsstol 

Vad ska du tänka på när du väljer en kontorsstol? Här kommer en guide som kan vara till hjälp

  • Vem ska använda kontorsstolen? Det spelar stor roll ifall personen ifråga har något specifikt behov eller önskemål
  • Hur ofta ska kontorsstolen användas? Gäller det en stol som man ska sitta på 8 timmar varje dag eller är det en kontorsstol som används bara ibland? En flitigt använd stol behöver vara bekväm och anpassad till personen som ska sitta i den. En stol som inte brukas så pass ofta behöver för det mesta inte ha några särskilda specifikationer.
  • Ergonomisk eller vanlig kontorsstol? Idag fokuserar vi alltmer på hälsan när det kommer till kontorsmöbler. Ergonomiska stolar uppskattas av de flesta då de är skonsamma för rygg och ben. 
  • Skinn eller tyg? Vilket tillverkningsmaterial passar kontoret och personen som ska använda kontorsstolen? Tänk på att skinnstolar är betydligt dyrare än dem som är tillverkade i tyg
  • Vad får den kosta? Budgeten spelar en stor roll. Hur mycket pengar kan du spendera på möbleringen? 

Rätt stil är ett måste

Som det nämndes tidigare är det extra viktigt att följa och skapa en stil i rätt riktning för dig som gärna vill leva efter gentlemannaprincipen. 

Lyckligtvis, finns det massor med inspiration och idéer att hitta på nätet. Pinterest är en bra källa där du kan hitta gott om foton med en passande inredning. Tidskrifter, sajter och bloggar som fokuseras på engelskt mode kan också vara ett bra alternativ att titta på. 

Sist men inte minst, kan du alltid använda din egen fantasi och göra en fusion mellan olika stilar för att skapa ett oförglömligt intryck. Aldrig ska man behöva följa någon annans idé fullt ut utan att tillföra något eget, eller hur?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *