Koskenkorva lanserar världens första Foraged Vodka

koskenkorva foraged vodka

Koskenkorva Foraged Vodka är en ny unik premiumvodka som hyllar den långa traditionen av vodkaproduktion i Koskenkorva. Med tydliga skogsnoter av tall och björk tas konsumenten på en smakresa till den finska naturen. Vodkan kombinerar dagens heta trender av Food Foraging och lokalt hantverk som producerats av lokalbefolkning från distriktet.

Det finns ett växande intresse för vilda ätbara örter och växter. Food Foraging är en ny nordisk rörelse som under de senaste åren blivit allt mer populärt i de finare köken världen över där lokalt handplockade ingredienser blir ett exotiskt inslag i matlagningen.

Foraged Vodka är en lagrad vodka gjord uteslutande på korn från Koskenkorva som smaksatts med de handplockade växterna; ljung, mjölkört, björk och tall som noggrant valts ut för att ge vodkan den bästa smaken av ört och skogsnoter.

De lokala bönderna i Koskenkorva är hårt arbetande och dedikerade människor. De har varit ryggraden i Koskenkorva Vodka i sex decennier och de flesta har arbetat som bönder i generationer för att förse vodkan med den allra finaste kornen. Ända sedan 1953 har det lokala samhället gått ihop för att säkerställa att deras vodka är gjord av högsta kvalitet med den bästa utrustningen som finns tillgänglig.

Den vackert utformade flaskan är ett unikt och noggrant detaljerat konstverk tillverkad i brunt glas, med tillhörande smidesdetalj, gjord av smeden och hantverkaren Juha Koskela i den egna verkstaden nära Koskenkorva. Vodkans presentförpackning i rustikt trä med läderhandtag är designad av finländska designern Tea Latvala och kan efter användning sättas ut i skogen och nyttjas som fågelholk.

Koskenkorva Foraged Vodka har en alkoholhalt på 40 % och kostar 1149 SEK. Den finns i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer  86258.

Detta är den första Foraged Vodka som någonsin lanserats och vi tror inte att det finns någonting på marknaden som kan jämföras med detta. Koskenkorva Foraged Vodka är en stark kombination av lokalt hantverk, kreativitet och arv, vilket är en unik kombination, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager på Altia Sweden AB.

Koskenkorva Foraged Vodka är tänkt att avnjutas antingen hemma eller på en härlig bar som en sofistikerad blandad drink och passar även utmärkt som gåva. Foraged Vodka lanseras nu i Systembolagets beställningssortiment.

FOREST COCKTAIL

40 ml Koskenkorva Foraged Vodka 15 ml Gransirap
1 tsk Lingon
Stänk av Äppelvinäger

Förberedelse: Mät upp alla ingredienser i en shaker och muddla bären. Skaka kraftigt med is och sila upp i ett kylt glas. Garnera med en liten grankvist och servera i ett martini glas.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *