Kostråd från 1950-talet

kostråd från 1950-talet

Längtar ingen annan tillbaka till den tid då man kunde äta smör och socker utan moraliska pekpinnar svingandes till höger och vänster? Nuförtiden går det nämligen inte en dag utan att allt flöde i sociala medier översvämmas av artiklar och videon över sockrets faror för hälsan, vid sidan om alla andra faror som vi utsätter oss för varje dag genom att äta.

Detta är inte ett ställningstagande och vi säger inte att socker, smör eller mjölk är speciellt bra för hälsan. Men ibland kan det vara bra att inte varje dag tänka alltför mycket på vad man stoppar i sig, för det mentala om inte annat. Det viktigaste är ändå en balanserad kost, blandat med motion. Om man uppfyller dessa kriterier finns alltid utrymme för lite livsnjutning då och då utan dåligt samvete.

Reklam för mjölk under 1950-talet

Nedan är lite kostråd från år 1950 där man minsann inte sparade på sitt socker eller sina mjölkprodukter. Det kan dock vara värt att minnas att videon ifråga är gjord av ”National Dairy Council”, vilket gör att mjölkprodukternas andel i det totala kostintaget kan vara aningen överdimensionerat i förhållande till hur det faktiskt var vid denna tidpunkt i historien.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *