Krogen Boqueria öppnar nu även i Åre

I december slår den populära Stockholmskrogen Boqueria upp portarna för en systerkrog i Åre under namnet Boqueria Åre. Boqueria Stockholm öppnade redan 2012 och har sedan dess varit en av Sveriges mest välbesökta och uppskattade spanska restauranger.

Nu tar ägarna, Boqueria Group, nästa kliv med en ny Bouqeria på Årevägen 77 i centrala Åre. Restaurangen som ritats av Tengbom Arkitektkontor kommer att inrymma 120 sittplatser och en stor bar.

Gäster som tidigare besökt restaurangen i Stockholm kommer delvis känna igen konceptet även i Åre. Samtidigt kommer en del lokala karaktärsdrag uppenbara sig – både vad gäller lokalen och menyn. Menyn är influerad av spansk kokkonst med tapas och pinchos, men på Boquerias egna vis och med jämtländsk inspiration.

Fredrik Larsson som har arbetat på Boqueria i Stockholm sedan 2016 och tidigare lett svenska kocklandslaget, ser filialen i Åre som ett naturligt steg i utvecklingen:

Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter. Det kommer finnas något för alla att testa och menyn kommer konstant att utvecklas utifrån våra idéer och gästernas feedback.

Fredrik Larsson.

Likt Boqueria i Stockholm läggs även stort fokus på baren där spännande drinkar kommer serveras i en livlig miljö. Nöjesansvariga på Boqueria Stockholm, Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström, kommer ansvara för DJ- och livebokningar även i Åre när vintersäsongen väl drar igång.

Restaurangchef blir Tommy Bergstrand som värvats lokalt och som bott och verkat i Åre sedan 2000. Tommy avslutar sin tidigare tjänst på Tott Hotell Åre och Visby där han senaste tio åren arbetat som Food and Beverage Manager.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *