Kronaby lanserade premiumkollektion av klockor med smart teknik

Förra veckan lanserade Malmöbaserade klockvarumärket Kronaby för första gången en ny generation klockor bestående av 4 modeller, i 24 olika varianter. Genom att kombinera världsledande digital teknik med stilren skandinavisk design, har Kronaby skapat en kollektion som inte bara hyllar traditionellt urmakeri utan också passar en modern livsstil.

Det uppkopplade urverket, Kronaby Connected Movement, är utvecklat av Kronaby, vilket ger unika tekniska möjligheter att uppdatera klockan med nya funktioner över tid. Tillsammans med en smart mobiltelefon och Kronabys applikation ingår funktioner såsom Filtered Notifications, Auto Time Zone, Silent Alarm, Get Moving, Music Control, Camera Remote och Timer. Klockan är kompatibel med både Android och iOS och optimerad för att ge användaren en intuitiv och skräddarsydd upplevelse.

Kronaby har en batteritid på upp till 2 år, vilket helt tar bort laddningsmomentet. Batteriet byts ut som på en vanlig klocka och applikationen meddelar användaren när det är dags att byta.

Kollektionen består av 4 klassiska modeller, APEX, SEKEL, NORD och CARAT. Hela kollektionen är omsorgsfullt utvecklad kring begreppet Human Technology. Kärnan i Human Technology är att klockans funktioner ska tillföra och förenkla för användaren utan att upplevas som påträngande. Kollektionen är skapad för att passa en modern livsstil genom att kombinera smakfull design med smarta individanpassade funktioner. Alla modeller är analoga klockor och har 2 eller 4 visare.

Från och med april 2017 finns klockorna till försäljning. Rekommenderat pris på klockorna ligger på mellan 3490 kr till 5990 kr.

OM KOLLEKTIONEN

Kollektionen består av 4 modeller i 24 varianter. Varje modell har sitt egna tydliga formspråk och karaktär, tidlöst designade för att passa användaren i många år. Klockan är tillverkad av premiummaterial såsom repskyddat safirglas, rostfritt stål, traditionella visare och urtavla, utrustade med Super-LumiNova®, gäller modellerna APEX och SEKEL. APEX och utvalda varianter av SEKEL har en sub-dial som genom Kronaby applikationen kan ställas in för att visa till exempel en extra tidszon eller antal steg under dagen.

Samtliga modeller har tre knappar på höger sida en övre, en undre och en krona i mitten. Genom applikationen kan användaren bestämma vilken funktion varje knapp ska ha. Till exempel kan kronan fungera som en timer och påbörja en nedräkning genom ett enkelt tryck. Hela kollektionen av klockor har samma uppsättning av funktioner.

APEX

kronaby smartklocka herr

Kronabys APEX är kollektionens sportigaste modell, designad för ett aktivt liv med influenser från hastighetsmätare i klassiska sportbilar. Samtliga APEX varianter har en sub-dial, visare och urtavla med Super-Luminova™. Boettstorlek 43 mm, sub-dial, 5 olika varianter med 22 mm armband i rostfritt stål eller läder.

SEKEL

kronaby smartklocka herr

Kronabys SEKEL är en hyllning till traditionellt urmakeri, med genuint hantverk och analog precision. Klockan är tillverkad av de finaste materialen och dess klassiska linjer ger en distinkt skandinavisk stil. Boettstorlek 43 mm med sub-dial samt 38 mm, kommer i nio olika varianter med 22 mm respektive 18 mm armband i rostfritt stål eller läder.

NORD

kronaby smartwatch herr

Kronabys NORD är i sin design den mest avskalade modellen, med en renhet och med proportioner som reflekterar det nordiska arvet. Boetten har en matt och polerad stålfinish med dubbel välvt, anti-reflekterande safirglas – En modern klassiker.

Boettstorlek 38 mm, kommer i fyra varianter med 18 mm armband i rostfritt stål, solid länk/mesh eller läder.

CARAT

kronaby smartwatches för män
Kronabys CARAT är en stilfull hyllning av förfinad skandinavisk elegans och tillverkad i noga utvalda material med en ytbehandling av premiumkvalitet. Boettstorlek 38 mm, kommer i sex olika varianter med armband i rostfritt stål, solid länk/mesh eller läder.

OM FUNKTIONERNA

kronaby smartwatches funktioner

Användaren kan välja mellan en rad olika funktioner i Kronabys applikation och konfigurera dessa till klockans tre olika knappar samt ställa in funktionen Filtered Notifications.

Klockans filtrerade notiser har tre olika vibrationsmönster. Klockan meddelar användaren genom subtila vibrationer om någonting viktigt händer, så som att ens partner ringer eller ens barns förskola, utan att telefonen behöver störa omgivningen.

Applikationen är intuitivt utformad för att på ett enkelt sätt hjälpa användaren att ställa in och skräddarsy klockan funktioner för dennes specifika behov.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *