Kulturtjänsten Abundo startar stödgrupp för övervintrande fotbollssupporters

vad göra när fotbollssäsongen är över

Allsvenskan engagerar väldigt många, och under lördagen avgjordes det vilka som tog hem årets SM-guld. Men oavsett lagtillhörighet och resultat, så är det ett faktum att säsongen är slut för i år, och då uppstår naturligtvis en stor tomhet under ett långt och mörkt vinterhalvår. Därför har kulturtjänsten Abundo startat mötesplatsen och stödgruppen Supporterkulturella, där medlemmarna också får gå på kultur gratis i en månad. 

Abundo är en abonnemangstjänst för livekultur i alla dess former, allt från teater, dans och konserter till stand-up, improvisationsteater och konstutställningar. För att hjälpa övervintrande fotbollssupportrar genom det kommande halvåret har Abundo nu startat Facebookgruppen Supporterkulturella, en mötesplats och stödgrupp för alla fotbollssupportrar som undrar hur de ska fylla sin tid innan nästa säsong drar igång. 

Efter en intensiv säsong är det klart att det uppstår ett visst tomrum när det är över. Men vanan att regelbundet samlas kring ett evenemang behöver inte pausas bara för att säsongen är slut för i år. Varför inte byta arenan mot scenen i väntan på nästa säsong? Precis som sport för kultur människor samman, så därför är det naturligt för oss att erbjuda en mötesplats och tipsa om aktiviteter att sysselsätta sig med istället, säger Jacob Hvid, medgrundare och VD på Abundo.

Förutom att medlemmar kan dela med sig av tips och diskutera olika kulturevenemang, finns det även möjlighet att efterlysa sällskap.

Exempel på föreställningar att fylla hösten med:

  • Lisa – Kvinnan som är jag på Rival i Stockholm: Lisa Nilssons hyllade show bjuder på dans, monolog och agerande.  
  • Gustav III – Teaterkungen, på Drottningholms Slottsteater, Stockholm 10 samt 24 november: En temavisning kring hur Gustav III använde teater för annat än bara underhållning. Politik, propaganda och historieberättande var intressant för regenten. Visningen sätter 1700-talet och den gustavianska tiden i relation till vår egen samtid.
  • Jonas Gardell – Queen of F*ucking Everything! på Lorensbergsteatern i Göteborg 14-16, 22-23, 28-30 november samt 5-7 och 12-14 december: I en tid då hatet breder ut sig, demokratin hotas, USA:s president är en livsfarlig pajas, och Rysslands president är en maktfullkomlig despot, klimatförändringarna får skogarna att brinna och ett parti med rötter i nazismen vuxit till ett av Sveriges största återvänder Jonas Gardell till scenen med en föreställning som vill ingjuta livsglädje, mod och motstånd. Queen of f*cking everything är ett hejdundrande spektakel med stor orkester och ensemble.
  • Domaren på Teaterverket Stockholm, 22-24 samt 28-29 november: Det hela utspelar sig 1957 i Konungariket Idyllien. Pjäsen hämtar inspiration från verkliga händelser i den sk ”Lundquistaffären” i 50-talets Sverige där en domare till slut fälls efter 20 års bedrägerier. Kan detta ske idag?

Om Abundo 

Abundo av är ett månadsabonnemang för teater, konsert, film och konst som lanserades i februari 2018. Abundo har idag över 5 000 betalande användare samt samarbetar med över 300 scener och producenter. Sedan start har Abundo betalat ut över 10 miljoner kronor till partners i s.k. inkrementella intäkter (nya intäkter). Bolaget ägs idag av grundare och ett mindre antal affärsänglar. Läs mer om Abundo på https://abundolive.se.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *