La Tour öppnar för ny afternoon tea med fransk touch

la tour afternoon tea

La Tour öppnar återigen upp för afternoon tea med Stockholms mest sceniska utsikt. Från våning 23, högst upp i det historiska DN-huset, kan man nu avnjuta en afternoon tea med utsikt över Stockholm.

Menyn är komponerad av La Tours ägare Pontus Frithiof och Mario E. Moroni. Till skillnad från en brittisk afternoon tea talar vi här om en komplett meny. Med klassiska franska favoriter som Quiche Lorraine, Créme Vichyssoise, Caille Farcie och Éclair au Chocolat samt Chariot des Délices (en vagn fylld med hemgjorda minibakverk) så kommer ingen gå hungrig från bordet.

I teutbudet har Mario E. Moroni också tagit fram en ny house blend, tänkt att matcha med maten precis som ett vin. La Tour House Blend beskrivs som ett elegant te med en kraftig och något maltig smak, gjort av svart te från Ceylon och Assam. Tillsammans med The Tea Centre of Stockholm har man skapat tre unika teblandningar för verksamheterna La Tour och La Girafe. La Girafe House Blend har smak av kryddor och blommor från det mångkulturella Frankrike och det tredje teet är ett elegant frukostte med inslag av citrus.

För den som föredrar champagne finns ett sortiment av champagne på glas.

La Tour tar emot för afternoon tea i Salongen varje lördag mellan klockan 12.00-15.00. Om man önskar en egen sittning för afternoon tea kan La Tours tre chambre séparèe bokas för sällskap på 6-12 personer. Läs mer och boka på La Tours hemsida.

Menu Salon de Thé

Quiche Lorraine – fransk tartelett fylld med lök, comtéost och lardo

Crème Vichyssoise – soppa på stekt purjolök, potatis, ostron, morotskräm och champagne

Caille Farcie – vaktel med kastanj- och ankleverfärs, roscofflök och crêpes Vonnassiennes

Èclari au Chocolat – Éclair fylld med kräm på fransk Valrhonachoklad och vaniljglass 

Chariot des Délices – ett urval av bakverk och små sötsaker från Cecilia Nordström

La Tour House Blend 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *