Laddboxar för elbil – Vad du bör tänka på vid köp av laddbox för hemmet

laddboxar hemma för elbilar

I takt med att allt fler skaffar elbil har det också blivit mer populärt att skaffa laddbox för hemmabruk. Om du funderar på att köpa en laddbox finns det en del saker att tänka på. Här ger vi er tips på saker att tänka på när du skaffar laddbox för hemmet.

Det har väl inte undgått någon att elbilar är den hetaste trenden bland biltillverkare just nu. Biltillverkare tar fram nya modeller i allt snabbare takt för att möta efterfrågan. Trots att det nu är många svenskar som numera äger elbil har laddningsmöjligheterna varit ett område som är underutvecklat. Framförallt då det gäller laddboxar för elbilar till hemmet. Därför är det många som blivit tvungna att söka sig till någon av de laddstationer som finns placerade ute på allmänna platser om de vill ladda sina elbilar.

Var hittar man laddbox för hemmabruk?

Den senaste tiden har dock mycket hänt på området. Det har kommit fram allt fler tillverkare av laddboxar för hemmabruk. Kvalitén på produkterna har också utvecklats och numera hittar du intelligenta laddboxar med smarta funktioner och ökad säkerhet.

För dig som söker laddboxar för hemmabruk finns en jämförelsesida där du hittar samlat de bästa på marknaden. Laddsmart.se är en sida som fokuserar på att hitta den laddbox som passar dina behov och önskemål bäst. Istället för att behöva ringa runt till olika leverantörer hjälper de dig genom att ta fram tre olika offerter från seriösa leverantörer av laddboxar. Tjänsterna hos Laddsmart.se är helt gratis och oberoende.

Vilka är de bästa laddboxarna för hemmabruk

Det finns en del att tänka på när skaffar laddbox för hemmet. Även om det är möjligt att ladda hemma med ett vanligt 230 V-uttag är det inget att rekommendera. Framförallt ur säkerhetssynpunkt. Elsystemet hemma är inte anpassat för så långvariga och höga belastningar som en billaddning. Därför är risken för brand överhängande.

Det behövs en laddbox med ett avancerat eluttag som är utvecklat specifikt för att ladda elbilar och laddhybrider. Det finns två lika kontakter på laddboxarna. De flesta elbilar på marknaden har typ 2-kontakt. Vilka är då de bästa laddboxarna på marknaden?

Det är en fråga som är svår att besvara rakt av. Laddboxarna skiljer sig beroende på tillverkare och modell. En av de populäraste i Sverige är den smarta laddboxen Halo från svenska Charge Amps, men en av de hetaste uppstickarna är Tibber laddbox från Easee. Hos det digitala elbolaget Tibber finns en teknik som laddar elbilen när elpriset är som lägst på dygnet. Easee är en intelligent och säker laddbox för hemmabruk, som dessutom är stöldsäker då laddkabeln kan låsas fast i uttaget.

Det till stor del ens egna behov och preferenser som är avgörande. Hos nämnda Laddsmart.se finns recensioner att läsa om hela åtta olika märken som erbjuder laddboxar för hemmabruk på den svenska marknaden. Om du söker efter bästa laddbox för hemmet är detta en tjänst som definitivt kan rekommenderas.

Avslutningsvis – En marknad som växer snabbt

Här har vi plockat fram några tänkvärda saker när du söker laddbox för att ladda elbil hemma. Detta är en marknad som växt enormt under senare år och som förväntas växa ännu snabbare i takt med att elbilar blir allt vanligare hos oss.

Redan nu har flertalet smarta laddboxar kommit ut på marknaden, som både är säkra och brandsäkra samt håller kostnaderna nere vid laddning. Vill du hålla kostnaderna nere även för inköp av laddbox gör du det smart att du även jämföra olika modeller efter dina behov.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *