Lämna plånboken och betala med ringen

smart wearable betala med ring

Utvecklingen är oerhört snabb gällande så kallad Smart Wearable-teknik. Hittills är det främst klockor som förknippats med uttrycket, men nu lanserar Svenska wearable tech-bolaget TAPSTER också ringar med betalfunktion. Ringarna kräver inga batterier och är vattensäkra.

Det är spännande tider inom herrmodet. Samtidigt som många klädmärken hämtar inspiration från tidigt 1900-tal för sina kollektioner, är det också många som jobbar hårt för att ta fram smarta plagg och accessoarer. Ett av dessa är TAPSTER, som är ett varumärke med accessoarer för kontaktlös betalning som grundades 2020 av tidigare Triwa-grundarna Ludvig Scheja och Tobias Ericson.

TAPSTER lanserar keramiska ringar med betalfunktion

smarta ringar med betalfunktion

Nu lanserar TAPSTER keramiska ringar i färgerna svart och vitt i olika storlekar. I ringen sitter ett integrerat NFC chip med antenn som kopplas upp mot din bank via betaltjänsten Fidesmo Pay.

smarta ringar med betalfunktion

Det är ett både säkrare betalmedel, och underlättar dessutom för konsument eftersom den är vattentålig, perfekt för bad och sport-aktiviteter.

– Vi ser en enorm potential i produkten då en ring är en accessoar du kan bära med dig överallt, vilket underlättar för situationer då man inte vill ha med sig plånbok eller mobil. Ringen är dessutom helt vattentålig, så det är en perfekt produkt för sommaren, säger Ludvig Scheja, kreativ chef på TAPSTER.

betala med smarta ringar

TAPSTERS ringar är så kallade passiva “wearables”, som varken behöver batteri eller internetuppkoppling. Chipet i ringen aktiveras vid nära anslutning till betalterminalen. TAPSTER fungerar med kort utgivna från flertalet banker uppkopplade mot Fidesmo pay, gå
till GoTapster.com för mer information.

smarta ringar som man kan betala med

Ringarna finns till försäljning på TAPSTERS hemsida GoTapster och kostar 895 sek.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *