Lansering av Brutal Brewings Raw Law

Året är 1516, Luther föreläser om sina teser på universitetet i Wittenberg, Gustav Vasa aspirerar på tronen i Sverige och i Bayern skapas en ny lag, Reinheitsgebot. Den förkunnar att tillverkning av dålig öl, bryggt på ris, majs eller annan råfrukt är högst straffbart. De råvaror som påbjuds för nämnd tillverkning begränsas strängt till humle, malt, jäst och vatten.

500 år senare, i ett bryggeri i Vårby, skapas en ny version av denna väl använda lag. En version där kreativiteten får fritt spelrum och nya ingredienser adderas till listan av tillåtna råvaror. Ursprungliga, rena, obearbetade ingredienser, hämtade direkt från naturen. Brutal Brewing skapar Raw Law, ett Reinheitsgebot 2.0.

Brutal Brewing lanserar nu två öl i deras helt nya serie Raw Law; Ginger Stout och Chococolate. Båda dessa är brygda på noga utvalda äkta råvaror, rostad kokos respektive rå ingefära.

 

c4dc083c-3203-4de1-a771-96ab8ff17ab9

Chococolate är en rävröd Spiced lager med tydliga maltaromer, rostad kokos och en knäckig karamellton väl balanserad av humle med arom av tropisk frukt och citrus. Vid tillverkningen av Chococolate har Brutal Brewings bryggare använt 4,5 kg rå kokos per brygd (à 250 l).

Efter att maltet kokats i vörtpannan tillförs rostad kokos i whirlpoolen där vörten absorberar de karaktäristiska smakerna. Alkoholstyrkan är 6,0% och priset 27:90 SEK på denna öl.

2706e774-ab4a-4827-845c-eb31ae9cf116

Ginger Stout är en nattsvart Stout med en hög, balanserad beska. Den kryddiga och heta eftersmaken av ingefära träffar som en käftsmäll i kombination med de härligt krämiga rostade kaffetonerna. Vid tillverkningen av Ginger Stout har Brutal Brewings bryggare använt 2,5 kg rå ingefära/brygd (à 250 l).

Efter att maltet kokats i vörtpannan tillförs färsk riven ingefära i whirlpoolen där vörten absorberar den karaktäristiska smaken. Alkoholstyrkan på Ginger Stout är 5,4% och priset 26:90 SEK.

Om Brutal Brewing

Brutal Brewing startade år 2011 och är en bryggeriverkstad inom Spendrupskoncernen. Namnet Brutal Brewing kommer från att gruppen är brutalt ärliga och gränslösa i sin ambition att brygga nya, oväntade, prisvärda ölsorter med hög kvalitet. De har full frihet att testa olika brygder och koncept så länge bryggeriprocessen följer de tyska renhetslagarna. Det enda förbehållet – våga misslyckas och testa igen. Först ut av Brutal Brewings ölsorter var brygden Pistonhead som lanserades år 2011.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *