Lansering av Converse x JW Anderson

Converse är ett av de allra mest ikoniska bland skomärken. Det var Marquis M Converse som år 1908 startade tillverkning av skor med gummisula. Converse har blivit kända främst för sina basketkängor, som blev populära utanför sportens värld på 1970-talet i och med att flera populära rockband började ha dem.

Idag har det första släppet från samarbetet Converse x JW Anderson “Glitter_Gutter” kommit ut i butikerna. Kollektionen är unisex och leker med vad som traditionellt sett ansetts maskulint och feminint genom starka färger, glammigt glitter och förhöjda detaljer genom klassiska Converse-siluetter.

Converse och JW Anderson rör sig på motsatta sidor av mode-spektrat. Mellanrummet mellan JW Andersons progressiva och nytänkande design, vilken omdefinierar vad high fashion är, och Converse till-för-alla sneakers är en av de drivande faktorerna i detta samarbete. Genom samarbetet hyllar de två varumärkena tillsammans ungdomskulturens pionjär Larry Clark som också fotograferat bilderna för släppet. Samarbetet utforskar det provokativa och modiga i kontrasterande idéer och ideal.

Glitter_Gutter härstammar från idén om att ge ikoniska siluetter en prägel från någonting oväntat. Genom att ta glitter ur sin kontext och exempelvis bära dem med ett par chinos, säger Jonathan Anderson.

För att skapa den spänning där dåtid och framtid möts har Anderson, förutom hans personliga kärlek till Converse, tagit inspiration från kontraster inom pop-art samt tagit in vintageinspirerade detaljer och oväntade material. Här ser ni vad han säger om var och en av de ikoniska skorna.

Det här är en universell ikon som alla borde ha. De är en del av min dagliga uniform och jag kommer att bära dem tills de trillar isär. Såhär säger Anderson om siluetten Chuck ’70 och det var därför inte så oväntat att den blev den primära siluetten i samarbetet Glitter_Gutter. Designen har noga uttänkts för att vara både feminine och maskulin. Jag ville se till att skon kändes modern, men samtidigt lyfta dess tidlösa estetik, tillägger Anderson.

Om skon Thunderbolt säger Anderson: – Det finns en annan funktionalitet än hos skon Chuck, och den är väldigt lätt att bära upp.” För skon Thunderbolt tog Anderson chansen att modernisera en historisk löparsko till en nutida modern sneaker. Skons uppdelade design var perfekt för att leka med färgkombinationer och proportioner.

Vi ville arbeta med en produkt som fortfarande skulle kännas som den klassiska låga Chuck ’70-skon, men förnya detaljerna. Den vintage-ballerinasko som inspirerat designer var faktiskt mer av en sporttoffla i mesh. Jag tyckte om lättheten och funktionaliteten hos skon och vi bestämde oss därför för att anpassa några detaljer för att återskapa denna ikon.

Så säger Anderson om Chuck ’70 U-Throat Balley. Det är den kanske mest vågade skon i kollektionen och en klassisk låg siluett får möta en ballerinasko för en väldigt ny tolkning.

Skorna släpps exklusivt på J-W-Anderson.com och Converse.com.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *