Lansering av TRIWA x SKULTUNA II

TRIWA och Skultuna Messingsbruk presenterar idag den andra delen av deras samarbete. TRIWA x Skultuna II kommer med en racing green-färgad urtavla och boett i rå mässing designad för utveckla en unik och vacker patina.

Klockan kommer med ett brunt vegetabiliskt garvat läderband från Tärnsjö Garveri. Bakboetten är gjord i mineralglas och rostfritt stål vilket gör det möjligt att bokstavligen se tidens rörelse från det helautomatiska Miyota-urverket. Klockan är limiterad till 400 stycken och varje klocka är numrerad från 1 till 400 i ordningen som den har tillverkats.

”På Skultuna är vi mycket glada över samarbetet med Triwa och resultatet. Klockan med sin tidlösa design och råa mässing tillsammans med läderbandet från näraliggande Tärnsjö i Västmanland, känns som en perfekt mix av Triwa och Skultuna”, säger Viktor Blomqvist, VD och Managing Director för Skultuna.

”Vi är mycket stolta över den här produkten, säger Creative Director och TRIWAs medgrundare Ludvig Scheja. Mixen av färger, material och det helautomatiska urverket gör den här klockan till en ikon som, likt många ikoner, kommer att åldras med värdighet.”

Produkten finns tillgänglig hos utvalda återförsäljare och i TRIWA och Skultunas egna butiker från och med idag 12:e oktober. Produkten finns även till försäljning på skultuna.com och på triwa.com.

skultuna-1

SPECIFIKATIONER:

Boett: Mässing
Bakboett: Mineralglas och rostfritt stål
Armband: Brunt vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö
Urverk: Miyota 9015 automatic
Storlek: 38 mm
Pris: 5 495 SEK

skultuna-3

Bakboetten är gjord i mineralglas och rostfritt stål vilket gör det möjligt att se tidens rörelse från det helautomatiska Miyota-urverket.

skultuna-2

Det bruna garvade läderbandet kommer från Tärnsjö Garveri.

Version 2

TRIWA x Skultuna II kommer med en boett i rå mässing designad för utveckla en unik och vacker patina.

OM SKULTUNA

Skultuna Messingsbruk har i över fyra sekler, tillverkat mässings- och silverföremål av högsta kvalitet. Bruket som började sin tillverkning 1607, ligger kvar på samma ställe där Karl IX grundade det, i en dalgång i Västmanland. I över 400 år har Skultuna producerat vackra metall objekt av bästa kvalitet, för både vardag och speciella tillfällen. Med en känsla för kvalitet, funktion och design skapar Skultuna idag, morgondagens antikviteter.

OM TRIWA

Grundades 2007 av fyra klockintresserade vänner som ville göra en gemensam ansträngning för att förändra klockindustrin som de ansåg var för fokuserad på status och precision.

De startade varumärket TRIWA (Transforming the Industry of Watches) med syfte att avdramatisera klockan och göra den till en modern stilsymbol genom att kombinera klassiska silhuetter med skandinavisk kontemporär enkelhet. Design och produktutveckling skapas i deras kreativa studio i centrala Stockholm, och följer samma gamla motto som de haft från första dagen: att enbart ta fram produkter de själva vill bära.

Idag finns TRIWAs produkter i över 2 000 butiker på 30 olika marknader runtom i världen. Portfolion består idag av klockor, solglasögon och armband. TRIWA har kontor i Stockholm och Hong Kong.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *