Lansering Brutal Brewings nya Raw Law – Raspberry Weissbock

Året är 1516, Luther föreläser om sina teser på universitetet i Wittenberg, Gustav Vasa aspirerar på tronen i Sverige och i Bayern skapas en ny lag, Reinheitsgebot. Den förkunnar att tillverkning av dålig öl, bryggt på ris, majs eller annan råfrukt är högst straffbart. De råvaror som påbjuds för nämnd tillverkning begränsas strängt till humle, malt, jäst och vatten.

500 år senare, i ett bryggeri i Vårby, skapas en ny version av denna väl använda lag. En version där kreativiteten får fritt spelrum och nya ingredienser adderas till listan av tillåtna råvaror. En variant på de 500 år gamla tyska renhetslagarna för ölbryggning. Endast riktiga råvaror med ursprungliga, rena, obearbetade ingredienser, hämtade direkt från naturen. Brutal Brewing skapar Raw Law, ett Reinheitsgebot 2.0.

Brutal Brewing lanserar nu en ny öl i deras limiterade serie Raw Law; Raspberry Weissbock. Denna öl är brygd på noga utvalda äkta råvaror, färska hallon i detta fall.

Raspberry Weissbock är en blandning mellan en fruktig modern veteöl och en traditionell tysk vetebocköl. Den vackra färgen och fruktiga aromen kommer från färska hallon som tillsätts i slutet på vörtkokningen och under lagringen. Ölet har en mycket låg beska, torr maltkropp och en utsökt syra. Ölet har en hög kolsyra som påminner om champagne.

Raspberry Weissbock har en alkoholstyrka på 8,4 % och kommer med ett pris: 36,90 kronor. Ölet kommer att vara beställningsbar via Systembolaget.

Brutal Brewing startade år 2011 och är en bryggeriverkstad inom Spendrupskoncernen. Namnet Brutal Brewing kommer från att gruppen är brutalt ärliga och gränslösa i sin ambition att brygga nya, oväntade, prisvärda ölsorter med hög kvalitet. De har full frihet att testa olika brygder och koncept så länge bryggeriprocessen följer de tyska renhetslagarna. Det enda förbehållet – våga misslyckas och testa igen. Först ut av Brutal Brewings ölsorter var brygden Pistonhead som lanserades år 2011.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *