Laphroaig fyller 200 år och firar med exklusiv lansering av 32-årig whisky

Den 2 oktober släpps en limiterad upplaga med 12 flaskor av Laphroaig 32 YO på Systembolaget. Laphroaig 32 YO är en sällsynt och unik whisky som lagrats på sherryfat. Den globala lanseringen sker den 24 september i samband med att det livesända whisky-eventet Laphroaig Live äger rum. Samtidigt fortsätter också firandet av Laphroaigs 200-års jubileum.

Laphroaig Live är ett årligt whisky-event som i år sänds live från Laphroaigs destilleri på Islay i Skottland. Eventet har tidigare sänts från olika platser världen över, men återvänder i år hem till Skottland för att fira Laphroaigs 200-årsjubileum. Under eventet kommer en provning av 32-åringen samt av tre andra vätskor från Laphroaig att ske.

Den sällsynta och unika Laphroaig 32 YO har tack vare lagringen i sherrytunnor distinkta dofter av mörk bitter choklad, muskot och kryddig ek. Dessutom återfinns en subtil not av Laphroaigs kännetecken, torvrök.

Doften påminner om fruktkaka. Den rika sötman från sherryn och arom av karameliserat brunt socker är dominant. En droppe vatten skapar doften av kanelkryddade röda äpplen och en hint av bitter mörkchoklad.

Laphroaig Live kan följas via länken www.laphroaig.com/live med start klockan 21.00 svensk tid, den 24 september. Tidigare år har över 50 000 whiskyälskare världen över följt eventet live via Laphroaigs hemsida och förra året hölls det på Fjäderholmarna i Stockholm med gott resultat. För att fira jubiléet kommer Laphroaig försöka slå världsrekord genom att få den globala publiken att skåla för Laphroaigs 200-årsjubileum.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *