Laphroaig nylanserar en limiterad upplaga av Laphroaig 15YO för att fira 200-årsjubileum

Laphroaig började sin produktion av Single Malt Whiskey på Islay år 1815 och firar därmed 200-årsdagen i år. För att fira denna milstolpe presenterar Laphroaig en mycket speciell och limiterad utgåva av Laphroaig 15 Year old.

Originalet av Laphroaig 15 Year old lanserades ursprungligen i en limiterad upplaga för 30 år sedan med en buteljerings styrka på 43 % och en rund och fyllig karaktär. Med lätt sälta och toner av äpple tillsammans med en rik rökighet skapades en unik smakupplevelse.

För att fira 200-årsdagen så bestämde sig Laphroaigs Destillerichef John Campbell för att nylansera just denna produkt, en av hans absoluta favoriter genom tiderna. Nya Laphroaig 15 Year old är en efterlängtad hyllning till originalet med samma karaktäristiska smak som ger både gamla och nya fans chansen att prova den.

Laphroaig 15 Year old kommer att återupplivas som en engångsrelease och svenska fans har chansen att köpa den från och med idag, 5 juni då den lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Under sin 200 år långa historia har Laphroaig varit en vattendelare som alltid samlat starka åsikter. Detta är något som Laphroaig tagit fasta på och i sin nya kampanj, Opinions Welcome, finns ett antal blandade åsikter med. Kampanjfilmerna finns på Opinions welcome.

Utöver destilleriets 200-årsjubileum, firar även ’Friends of Laphroaig’, varumärkets grupp för lojala fans, 21 i år.

Om Laphroaig

Laphroaig är en single malt whisky från ön Islay utanför Skottlands västkust. Whiskyn kännetecknas av sin kraftigt rökiga smak, sälta och jordighet. Torven som ger Laphroaig sin karaktäristiska smak är unik för Islay då den har en bas av sjögräs till skillnad från torv från fastlandet som innehåller mycket trä. Hos Laphroaig kallröker man torven för att så mycket smaker som möjligt ska sätta sig i maltkornen.

John Campbell 4Destillerichef John Campbell på Laphroaig.

Distillery 14

Team 1

Distillery 20

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *