Nytt LEGO® konstnärsset för vuxna

lego konstnärsset för vuxna

Om du drömmer om att utveckla din konstnärliga sida finns nu en utmärkt möjlighet. Nu får nämligen vuxna LEGO®-fans möjlighet att skapa och ställa ut sina egna konstverk med inspiration från verk av Marvel, Star WarsTM, Andy Warhol och Beatles.

I dagarna invigde LEGO-koncernen nya LEGO-konstnärsset i samarbete med en rad kända partners. De fyra nya seten är designade för vuxna som gillar konst och pop och ger chansen att omvandla passion till konst. 

lego konstnärsset för vuxna

Kreativ upplevelse

LEGO Konstnärsset är en ny kreativ upplevelse som ger dig möjlighet att koppla av i en hektisk vardag. Med LEGO Konstnärsset kan du själv skapa unika konstverk med hjälp av LEGO-klossar.

Genom att varje set kan designas på en rad olika sätt kan du själv sätta din personliga prägel på konstverket. Tack vare en unik upphängningsanordning från LEGO kan du enkelt hänga upp konstverket på väggen när det är färdigt.

lego konstnärsset för vuxna marvel

Vuxna letar nya sätt att koppla av på

Nya undersökningar visar att 73 procent av alla vuxna letar efter nya sätt att koppla av. Därför finns ett unikt soundtrack som komplement till varje LEGO Konstnärsset. Dessa bygger på spännande anekdoter från skaparna bakom Iron Man och Star Wars™ och experter på Warhol och Beatles.

På så sätt får fans möjlighet att fördjupa sig i bygguppplevelsen samtidigt som de kan utforska sin passion för musik, film och konst på ett helt nytt sätt. 

LEGO® Marvel Studios Iron Man är exklusivt tillgängligt hos LEGOs återförsäljare och LEGO.com. De tre övriga seten finns i detaljhandeln från den 1 augusti 2020.

lego konstnär vuxna star wars

LEGO® Andy Warhols Marilyn Monroe 

Har du drömt om Andy Warhols berömda Marilyn Monroe-porträtt från 1967? Nu kan du skapa det själv i originalfärgerna eller välja en av de övriga tre färgkombinationerna. 

Detta set innehåller 3,332 LEGO -bitar i en 4-i-1 byggsats med väggkonst för vuxna. Medföljande ljudspår inkluderar intervjuer med Jessica Beck, kurator vid Andy Warhol-museet, och berättelser av Blake Gopnik, konstkritiker och författare till den omfattande biografin ”Warhol”.

LEGO® The Beatles 

Eller vill du hellre ha John Lennon, Paul McCartney, George Harrison eller Ringo Starr på väggen? Du väljer själv om du vill skapa unika porträtt eller placera alla bandmedlemmarna sida vid sida. Passa på att lyssna på det medföljande soundtracket medan du bygger! 

Här finns 2,933 LEGO-bitar i en 4-i-1 byggsats med väggkonst för vuxna. Medföljande ljudspår inkluderar intervjuer med med programledaren och Beatles- experten Geoff Lloyd, brittiska journalisten och  Beatles-fanet Samira Ahmed och berättaren Nish Kumar, komiker, tv-värd och Beatles-fan.

LEGO® Marvel Studios Iron Man

Om du är en fan av Marvel kan du skapa en egen rustning till någon av dina hjältar MARK III, HULKBUSTER MARK I eller MARK LXXXV, samtidigt som du lyssnar till soundtracket. Genom att kombinera tre set kan du skapa ditt ultimata Marvel-konstverk.

Detta set innehåller 3,156 LEGO-bitar i en 3-i-1 byggsats med väggkonst för vuxna. Tre set kan kombineras för att skapa ett stort Iron Man-porträtt.

LEGO® Star Wars The Sith™ 

Med denna porträttserie från en avlägsen galax kan vuxna fans hylla kraftens mörka sida med Darth Vader™, Darth Maul™ och Kylo Ren™ eller kombinere tre set för att skapa den ultimata väggkonsten med Darth Vader.

Det medföljande soundtracket säkrar att kraften är med alla fans medan de skapar sina egna konstverk samtidigt som de lyssnar till ljudspåren från filmerna och roliga berättelser från skaparna bakom Star Wars™.

Konstnärsset baserat på ett 2D-koncept

Efter en lång dag på jobbet längtar de flesta vuxna efter att bara kunna slappna av. Därför känns det fantastiskt att kunna hjälpa dem på det här kreativa sättet. Vårt mål med de här produkterna är att kunna inspirera filmfans, musikälskare och konst- och designentusiaster att kunna fördjupa sig en värld av konst och kreativitet, säger Louise Elizabeth Bontoft, Senior Design Director, LEGO Koncernen.

De nya LEGO Konstnärsseten är baserade på samma 2D-koncept som LEGO DOTS, ett nytt produkttema som lanserades tidigare i år och som ger barn ett helt nytt sätt att utrycka sig på.

Alla färdiga produkter har en storlek på minst 40 kvadratcentimeter och kostar cirka 1 545 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *