Lev som en Roy

HBO’s Succession är en av årets mest populära serier på streaming. Nu har du också chansen att leva som en Roy – dynastin som står i seriens centrum – då två av seriens berömda lägenheter är till salu.

Succession?

Serien Succession är just nu inne på fjärde säsongen och för dig som missat den bjuder vi på en kort men spoiler-fri sammanfattning, som inte gör serien något som helst rättvisa.

I seriens centrum står den dysfunktionella familjen Roy, med överhuvudet Logan Roy (enligt somliga löst inspirerad av Rupert Murdoch), och deras mediaimperium Waystar-Royco. 

När Logan Roys hälsa sviktar börjar maktspelet mellan barnen Ken(dall), Roman, Shiv (Shioban) och Connor Roy om vem som ska få ta över faderns imperium. Runt familjen cirklar också flickvänner, fruar, kusiner och chefer från familjeföretaget – och Alexander Skarsgård i rollen som tech-entreprenör i en snyggare tappning av Daniel Ek-möter-Elon Musk.

Intrigerna, de vassa armbågarna, det vackra livet och de vackra kläderna har byggt en växande fanbase runt Succession. Serien har t.o.m. fått sina egna Instagram-konton som Succession Fashion, där du kan få all information om plaggen Ken, Roman och Shiv bär i senaste episoden, Kendall Roy Looking Sad, som utforskar alla sätt Kendall Roy ser bedrövad ut på i serien, och No Context Succession som hyller seriens hårdkokta språk.

Jeremy Strong som Ken Roy

Lev som en Roy

Två av seriens fantastiska Manhattan-lägenheter är nu ute till salu.

180 East 88th Street på Upper East Side har Kendall Roy sin penthouselägenhet på dryga 500 m2. Lägenheten är inrymd i en nybyggd skyskrapa som med sina 150 meter är en av de högsta i området. Skyskrapan är inspirerad av Manhattans art deco-hus och klädd i grått tegel med flera utmärkande valv.

Lägenheten är arrangerad i tre våningsplan med en vacker spiraltrappa som förbinder planen. Till lägenheten hör också över 300 m2 takterrasser, varav en på nästan 150 meters höjd med obruten utsikt över norra Manhattan. Huset är också utrustat med gym, basketplan och lekrum (!).

Priset? Nätta 29 miljoner dollar.

Även yngre brodern Roman Roys penthouse är till salu, lite längre ner på 200 Amsterdam Avenue. Den här lägenheten är på nästan 600m2 i två plan, även den med närmast obruten utsikt över bl.a. Central Park från 49e och 50e våningen.

Till skillnad från Roman Roys personlighet är lägenheten relativt stram och elegant, präglad av marmor, glas och trä. Till huset hör en fitnessanläggning med saltvattenpool, en golfsimulator, en privat bar med flygel för de boende och även här ett lekrum för barnen. Allt för 38 miljoner dollar.

Vem visste att både Ken och Roman var så måna om tillgången på pedagogiska lekutrymmen?

För oss andra: Waystar-Royco merch

För den som älskar serien men inte kommer köpa någon Succession-lägenhet så har även HBO varit vänliga nog att erbjuda Succession-merchandise

Vad sägs om ett whiskey-set, kaffemugg eller fleeceväst med Waystar-Royco-motiv? Eller kanske en T-shirt med citatet “You can’t make a Tomelette without breaking some Greggs”?

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *