Levi’s® Wellthread utökar växtbaserade färgningstekniker för våren/sommaren 2022

levi's wellthread jeans 2022

Varje plagg i vårkollektionen hos Levi’s® våren 2022 har färgämnen från naturliga och växtbaserade källor, varav ingen är livsmedelskonkurrerande eller kommer från källor som på något sätt är hotade.

Den här säsongen ligger fokus främst på naturliga indigofärger, som görs på ett sätt som minskar kemikalier och vatten i färgnings- och efterbehandlingsprocessen.

Läs om Levi’s® 501® Original i ekologisk bomull här!

Växtbaserad färgningsteknik

levi's wellthread jeans

Den naturliga växtindigofärgen finns på en rad olika denimtyper – inklusive Wellthread® Trucker, 551z och Stay Loose-jeansen för män och High Loose-jeansen och shorts för kvinnor – och uppfyller den högsta nivån (grön) av klädtillverkningens screenade kemiprocesser, vilket innebär att i varje situation används endast de kemikalier som har lägst påverkan.

Indigonyans nyanser i kollektionen är resultatet av Wellthread®:s outtröttliga experimenterande, där man har hittat sätt att skapa klassiska Truckers och blå jeans utan att miljön eller arbetarnas välbefinnande påverkas negativt. Förutom indigo innehåller kollektionen även tre andra källor till växtbaserade färgämnen för att skapa en blandning av varma färger på en serie som inkluderar Wellthread® Vintage Hoodie, Wellthread® Classic Fit Tee och Wellthread® Vintage Tee.

levi's wellthread jeans 2022

Varje plagg är också färgat, tvättat och färdigställt på ett miljövänligt sätt och använder betydligt mindre energi och vatten – genom Levi’s® Water<Less – än traditionell klädtillverkning.

Miljövänliga material

lev's shorts sommaren 2022

När det gäller material är den största nyheten den här säsongen den utökade användningen av europeisk regnfodrad hampa, som ingår i både Levi’s® Cottonized Hemp och blandningar av bomull och hampa. I flera plagg – däribland Levi’s® Wellthread® Trucker, Wellthread® 551z-jeansen för män och Wellthread® High Loose-jeansen för kvinnor – lämnas den regnfödda hampan ofärgad i sitt råa, naturliga tillstånd, vilket ger den en varm färg som liknar linne.

Tillsammans med regnfodrad hampa har varje t-shirt och hoodie i kollektionen också ekologisk bomull, vilket garanterar att Wellthread® alltid strävar efter minsta möjliga påverkan när det gäller material.

Klassisk och avslappnad passform

klassisk passform levi's jeans 2022

När det gäller styling är allt i kollektionen utformat med en klassisk, subtilt avslappnad passform som är perfekt för idag, men också tidlös nog att kunna bäras i många år framöver. Ännu en insats för att se till att Buy Better, Wear Longer alltid är en del av Levi’s® Wellthread®s ethos.

levi's jeans med klassisk lös passform

Och precis som i varje Wellthread®-kollektion tillverkas varje plagg i en anläggning för välbefinnande för arbetare, vilket garanterar både en säker arbetsmiljö och rättvis ersättning för varje arbetare i hela leveranskedjan.

Det görs stora framsteg med Wellthread® varje säsong. Och även om inte varje säsong kan vara en revolution finns det en ständig utveckling. Och det här är en av de säsongerna där idéerna mognar och förfinas. Som att lansera växtbaserad indigo, där det tar tid att lära sig hur man applicerar den och tvättar den för att säkerställa ett par fantastiska blå jeans. Det här är en representation av en bra idé som blir bättre genom att vi ger oss själva ett par säsonger för att låta den utvecklas och förfinas, säger Paul Dillinger, vice vd och chef för global produktinnovation på Levi Strauss & Co.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *