Liebling – ny internationell tysk bistro i Stockholm

Liebling restaurang Stockholm

Paradisos bar sjuder av liv men Paradisos matsal ‘is no more’. Här öppnar istället krögarna bakom Tjoget, Paradiso och Positano den nya bistron ”Liebling” – en liten bit av vad Tyskland kan vara idag nedsläppt vid Mariatorget.

Internationell tysk bistro

På ”Liebling” ska alla känna sig välkomna, oavsett om man bor i kvarteret eller är på weekend i stan. Det ska vara okomplicerat, prisvärt, inkluderande, kul och kravlöst.

Framför allt ska alla kunna njuta av förstklassig tysk mat som schnitzel, korv och strudel i en miljö som speglar det moderna Tyskland och det som uppstår när tysk kultur når världsmetropoler som Paris och New York.

Med andra ord långt från det brungråa som är klichén när det gäller tysk restaurangkultur i Sverige.

Vi vill visa det tyska som vi upplever när vi hälsar på släkt och vänner i Berlin, München eller New York. Vilket är väldigt långt från den gubbiga klyscha som många fortfarande förknippar med allt som är tyskt, säger Andreas Bergman.

ny restaurang liebling stockholm november 2020

Ärlighet, kvalitet och delicatessen-take away

Kreativ chef för köket är Elias Nador (köksmästare på Tjoget) och restaurangchef är Gustav Hökstrand senast från Hornstulls Bodega, Esperanto och Aloë där han var med och tog hem restaurangens andra Michelin-stjärna.

Till sin hjälp i köket kommer han ha Andreas Froebrich som inte bara är född i Tyskland och uppvuxen på tysk mat, utan även skrivit en kokbok om den tyska matkulturen. ”Lieblings” meny är byggd på kvalitet och ärlighet med fokus på tyska klassiker gjorda på bästa tillgängliga råvaror.

liebling ny tysk restaurang i stockholm

Det stora urvalet korv kommer från en av Tysklands främsta korvtil- lverkare och stora delar av menyn, plus en hel del annat gott, kommer även finnas som take-away i den lilla delicatessen-disken.

Menyn är rak och enkel med för- huvud- och efterrätter lagade med kärlek och av råvaror av högsta kvalitet. Med tanke på samhällsläget kommer vi även erbjuda en mängd rätter och produkter som take-away från vår delicatessen-disk, säger Elias Nador.

Välkomnande

Krögarteamet har skapat ett koncept där ambitionen är att alla ska känna värme, glädje och gästfrihet så fort man kliver över den (låga) tröskeln. Här ska alla kunna hitta sin favoritplats vare sig det är för en snabb och prisvärd middag eller en lång helkväll.

Vi tycker alltid det blir som bäst när vår publik är blandad i ålder, kön, stil och bakgrund. Det har alltid varit vår filosofi och därför vill vi skapa en miljö där den ambitionen kan leva vidare och utvecklas, säger Joel Söderbäck.

Ny stor källarbar med genväg till Paradiso

Helkväll ja. En trappa ner i den totalrenoverade källaren kommer ”Lieblings Ölbar” att husera med fokus på utvald ljus lager, musik och fest. Källaren är mycket större än tidigare och rymmer förutom baren massor med sittplats för sällskap av alla storlekar.

Och skulle man bli sugen på stans bästa romdrinkar så leder en annan trappa upp till Paradiso där den heta neonflödande stämningen lever vidare precis som alltid.

Kort och gott ett litet ekosystem av mat, dryck, design, kultur och internationell stämning som sträcker sig från Berlin, München och Paris till New York, Kuba och Miami. Allt inom ett par stegs radie på Timmermansgatan 24.

”Liebling” öppnar sin famn under hösten och bordsbokningar tas emot från mitten av november. Herzlich willkommen önskar Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Simon Åhnberg med team!

Join the Conversation

1 Comments

Leave a comment
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *