Ljussätt ditt hem med stilrena lampor från Belid

designerlampor från belid

Lampor har en oerhört viktig roll i inredningen. Det gäller inte minst under vinterhalvåret då mörkret omger oss större delen av vår vakna tid när vi inte jobbar. Här tipsar vi om en stliren serie lampor som blivit en riktig klassiker hos oss svenskar – designklassikern Belid.

Svenska Belid började tillverka lampor i Varberg 1969 och redan från början var visionen att ta fram lampor med bästa möjliga kvalitet och i stilren design. Numera finns lampor från Belid i många hem och arbetsplatser runtom i landet. Även på många hotell och konferensanläggningar hittar du dessa stilrena mästerverk.

Var hittar man Belid lampor online?

För dig som söker Belid lampa finns framförallt en sajt vi kan tipsa om. Hos Frapp.se hittar du alla de mest populära serierna som Belid tagit fram genom åren. Du hittar även inredningsprylar inom många andra kategorier som kök, badrum och möbler hos Frapp.

Men det är framförallt på det stora urvalet av Belids kvalitetsbelysning vi fokuserar här.

Kända serier från Belid

Belid har lanserat en mängd populära designserier genom åren. Här är några av våra favoriter bland kända serier från Belid:

 • Picasso
  Detta är den vacker designerserie som finns i allt från golvlampor till bordslampor till taklampor. De finns också i en mängd olika färger som passar de flesta hem.
 • Diablo
  Detta är futuristisk serie som är utformad för att ge en snygg spridning av ljuset som smälter in i alla typer av miljöer. Diablo finns både som taklampa och pendel samt plafond.
 • Da Vinci
  Denna serie har likheter med den förstnämnda Picasso-serien, men är aningen mer symmetrisk i designen.
 • Cato
  En av de mest klassiska av lampserier från Belid är Cato som med sin cylinderform passar in oavsett var de placeras. Även inom denna serie hittar du allt från taklampor till bordslampor och vägglampor. Det som är bra med denna serie är att ljuset går att rikta åt olika håll – en funktion som gör det till en väldigt mångsidig lampa till hemmet.

Avslutningsvis – Satsa på lampor!

Vi har redan i flera sammanhang rekommenderat att du satsar lite extra på belysningen om du vill få till en snygg inredning. Ytterligare ett inredningstips är att satsa på en enda serie av lampor för att göra det enhetligt.

Om du endast vill satsa på en enda serie av designerlampor till hemmet är definitivt någon av Belids lampor ett hett tips. Detta är klassiker som är kända för sin kvalitet och som alltid kommer att förbli väldigt eftertraktade på marknaden.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *