London Collections Men börjar imorgon

Tillsammans med juni är januari den månad när det mesta av det bästa sker på den manliga modescenen. Januari månad inrymmer inte mindre än fyra av de största och mest respekterade modemässorna för män. Först ut är London Collections Men som börjar imorgon, sedan följer Pitti Uomo i Florens nästa tisdag. 16-19 januari är det sedan dags för Milan Men’s Fashion Week och månaden avslutas sedan med Paris Men’s Fashion Week 20-28.1.2016.

Det finns med andra ord massor att se fram emot under den närmaste månaden för den modemedvetna mannen. För att göra det ännu bättre börjar även den internationellt aktade SIHH 2016-mässan i Genéve 18:e januari där nyheterna från några av världens mest exklusiva klockor förevisas. Bland dessa kan nämnas Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Jaeger Lecoultre, Panerai och Cartier.

Men om vi först börjar med att fokusera på London Collections Men som i år har totalt 65 modeshower från några av de största klädmärkena i världen. Förutom några av Savile Rows stoltheter som Gieves & Hawkes, Hardy Amies, Paul Smith och Richard Smith finns även internationella storheter som Burberry, Belstaff, Dunhill och Alexander McQueen representerade.

På mässan finns ytterligare 65 designers representerade i så kallade Showrooms, vilka åtminstone de som är på plats kan ta del av.

Modeshowerna kan man följa direkt på hemsidan londoncollections.co.uk.

aquascutum ss2016

Ett av de äldsta och mest anrika engelska klädmärkena, Aquascutum förevisar sin höst- och vinterkollektion 2016 på London Collections Men. Bilden är från Aquascutums vår- och sommarkollektion för år 2016.

turnbull and asser morgonrock

Winston Churchills och Frank Sinatras personliga favoriter Turnbull & Asser finns även med på mässan.

dunhill ss2016

Kännspak engelsk stil från Dunhills vår och sommarkollektion 2016.

David Beckham har sedan några år tillbaka varit klädmärket Belstaffs ansikte utåt. Här är den surrealistiska reklamfilm från Belstaff som lanserades i slutet av september 2015.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *