London – Svenskarnas favoritstad

London svenskarna favorit

Städernas stad. Den brittiska huvudstaden fortsätter vara ett av svenskarnas absolut mest populära resmål. Och det med god anledning. Oavsett vad du är ute efter på din semester så finns det att hitta i Europas näst största stad. Först och främst så finns det saker som du absolut måste göra när du är i staden för första gången. Att spendera en weekend i London och inte besöka Buckingham Palace, den brittiska monarkens residens, vore en besvikelse.  

Listan kan göras lång, och att försöka lista allt man kan göra i London är omöjligt. Big Ben, Towern, British Museum, Tower Bridge, och mycket mer. Det bästa är att åka dit och låta sakerna och upplevelserna komma till dig. Du kommer aldrig hinna se allt du vill på en weekend, så du får antingen komma tillbaka eller stanna en längre period. 

London svenskarnas favoritstad

Är du konstintresserad så bör du besöka någon av stadens stora konstmuseum. Tate Modern, som ställer ut modern konst från alla världens hörn, är ett av världens största moderna museum. Föredrar du äldre konst så är The National Gallery definitivt värt ett besök. Med en kollektion på över 2000 målningar så finns det något för alla att uppskatta. 

Är du en person som hellre upplever en stad genom att strosa omkring utan en plan så kan du göra det i någon av alla stadens olika stadsdelar. Är du ute efter att utforska coola mindre upptäckta områden så finns det områden som Brick Lane och Marylebone som är värda att kolla in. Är du snarare ute efter ett område med flottare restauranger och barer så finns både Angel och Upper Street i norra London . 

London gator

Då Sverige inte längre erbjuder färja, så är alternativet att ta flyget. Tack vare att staden är och förblir ett populärt resmål bland svenskar så är flygförbindelserna väldigt bra. Det innebär att det finns mängder av billiga flyg, och är något som mer eller mindre alla kan ha råd med. För att slippa hela djungeln där ute med olika flygbolag, och att jämföra och leta efter de bästa alternativen själv, så kan du via Flyg.nu hitta billiga flygbiljetter på bara några snabba klick. Tjänsten jämför och hämtar priser från alla resebyråer och flygbolag som erbjuder flygresor till London. 

Istället för att boka både tur och retur med samma flygbolag så kan du direkt få bra erbjudanden på flyg från olika bolag, och kan boka snabbt utan att själv behöva krångla runt bland olika hemsidor eller appar. 

Skulle du vilja resa från ett annat land än Sverige så går det precis lika bra. Oavsett var du befinner dig i världen så kan du snabbt boka och jämföra flygbiljetter från alla världens flygplatser. Flygbolag och resebyråer som du inte ens visste fanns scannas av och du behöver bara fylla i var du är och var du vill ta dig. 

Avslutningsvis så bör alla som överväger en resa till någon Europeisk huvudstad åtminstone ge London en chans. Det finns en anledning till varför svenskar reser dit år efter år. 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *