Longines Heritage Military COSD

De anrika schweiziska tillverkarna av exklusiva armbandsur Longines har en lång historia av deltagande i sportvärlden och som tidtagare vid stora idrottsevenemang. De har varit officiella tidtagare vid flera olympiska mästerskap sedan starten vid vinterspelen i Oslo 1952. Longines har även ett långvarigt samarbete med tennissporten och sponsrar bl.a. Franska öppna mästerskapen.

Det är dock inom luftfart där fokusområdet för Longines legat, vilket företagets bevingade logotyp signalerar. 1919 blev företaget officiell leverantör till FAI, internationella föreningen för aeronautisk verksamhet och man tillverkade den klocka som Charles Lindbergh bar vid sin historiska soloflygning över Atlanten. Företaget grundades av Auguste Agassiz år 1832 och dess logotyp är den äldsta registrerade logotypen för ett klockfabrikat.

Nu har Longines tagit fram en sober nytolkning av klockan som man ursprungligen tog fram för den brittiska arméns fallskärmsjägare på 1940-talet, nämligen Longines Heritage Military COSD. Den breda pilen på urtavlan som finns på klockan användes på den tiden för all militär utrustning. Klockans visare och indexmarkeringar är täckta med materialet Super-LumiNova® för att användaren skall kunna utläsa tiden i alla omständigheter.

Klockan är i stål och har ett grönt NATO-band och finns att få med svart eller benvit urtavla. Det är också möjligt att få klocka i svart läderarmband. Priset för klocka är 14 140 kr.

longines 2

Longines Heritage Military COSD med benvit urtavla.

longines 3

Den andra versionen med svart urtavla.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *