Lundgrens Limited Edition hämtar inspiration från Österlens äppelodlingar

nytt snus från lundgrens österlen

Lundgrens har under de senaste åren tagit fram begränsade upplagor där man gjort ett snus inspirerat av olika svenska regioner. Tidigare år har man gjort snustolkningar av Marstrand, Kebnekaise och Öland.

Nu är det dags för årets upplaga med smaker inspirerade av den svenska floran, när Lundgrens presenterar den destination som har inspirerat till sommarens Limited Edition-smak: Österlen. Här har de karaktäristiska äppelodlingarna, som sätter sin tydliga prägel på landskapet, inspirerat smaksättningen av snuset.

Lundgrens Limited Edition

lundgrens limited edition Österlen

De senaste åren har Lundgrens lanserat begränsade upplagor med inspiration hämtad från olika platser i Sverige. De begränsade upplagorna har blivit en speciell händelse för många snuskonnässörer runt om i Sverige och världen – och för sommarens lansering har turen kommit till Österlen.

Varje nytt snus från Lundgrens är inspirerad av en region och dess flora. Den här sommaren ville vi hylla det ikoniska sommarlandskapet i sydöstra Skåne. Smaken är en blinkning till de vidsträckta äppelodlingarna som är så karaktäristiska för just Österlen, säger Johan Gustafson och Maksim Pettersson Löfgren, upphovsmännen bakom smaken för Lundgrens Österlen 2020. 

Årets upplaga – Lundgrens Österlen

lundgrens österlen snus limited edition

Sött, syrligt, fylligt – en österlensk smakpalett Lundgrens Österlen förenar toner av röda äpplesorter, som Ingrid Marie, med aromen från klassiska gula äppelvarianter, som Gravensteiner.

Tillsammans med Lundgrens noga utvalda tobak ger det ett snus med en fruktigt söt och samtidigt syrlig smak med en fyllig och balanserad tobakskaraktär. Snusdosan levereras i en låda med träinslag som en hyllning till hantverket på Österlens äppelodlingar.

Österlens äpplesorter är unika och ett snus som kombinerar det stoltaste av snustraditionen med den österlenska äppeltraditionen känns otroligt spännande – det är en ny typ av smaksättning för oss, säger Johan Gustafson och Maksim Pettersson Löfgren.

Pris och tillgänglighet

Lundgrens Österlen kommer i en upplaga om 5000 exemplar. Lundgrens Österlen finns tillgänglig på Snusbolaget.se, samt hos utvalda återförsäljare från och med den 1 augusti, till ett pris på 200 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *